L’Entesa per Sabadell celebra l’arxiu per part del Jutge de les denúncies contra Maties Serracant i tres tècnics municipals

El Jutge considera que no es poden atribuir delictes en el procés de cessió de Cal Balsach

Un any i mig després que Josep Ayuso, en nom del PSC, i Maite Morao, excap de Planificació urbanística de l’Ajuntament de Sabadell, interposessin denúncies contra Maties Serracant i tres tècnics municipals, acusant-los dels delictes de “prevaricació urbanística”, “contra l’ordenació del territori” i de “tràfic d’influències”, el Jutge instructor ha decretat el sobreseïment de la instrucció, en considerar que cap de les acusacions tenen fonament.

El Jutge instructor desmunta de manera detallada cadascuna de les acusacions dels denunciants per manca d’indicis i d’acreditació dels fets, per ser irrellevants les accions denunciades o bé desmentides pels testimonis que van testificar en el seu moment. Deixant palès per altra banda que una possible discrepància tècnica o administrativa no pot ser objecte de denúncia penal, sinó motiu, en tot cas, de contenciós-administratiu.

Es tanca així un lamentable episodi viscut arran de la falsa denúncia que van interposar el PSC i la funcionària Maite Morao, com a revenja per haver estat imputats pel Jutge instructor del sumari que investiga les irregularitats comeses a Ca n’Alzina i per a desgastar el govern municipal, tal com va manifestar l’Entesa per Sabadell en el moment de conèixer la denúncia.

Des de l’Entesa per Sabadell celebrem l’arxiu de les denúncies, però no podem passar per alt els danys polítics i morals ocasionats per aquestes males arts del PSC i de la funcionària Maite Morao a l’actual alcalde Maties Serracant,  i a les tècniques municipals. Tampoc les repercussions negatives que van ocasionar a nivell organitzatiu de l’Ajuntament i a les entitats que conformen El Tallaret, que van veure truncada la cessió del local de Can Balsach que havia estat acordada unànimement pel Ple del mes de febrer de 2015.