Josep Ayuso carrega contra els funcionaris municipals i menteix per exculpar-se de les seves responsabilitats a Ca n’Alzina

Obvia que el jutge els va imputar després de conèixer l’informe dels Mossos d’Esquadra i les declaracions dels testimonis

Durant les declaracions en el Jutjat d’instrucció núm. 4, els imputats Josep Ayuso, ex regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell i Maite Morao, ex cap de l’Àrea de Planificació urbanística, han mantingut la mateixa estratègia exculpatòria, falsejant la veritat i responsabilitzant als tècnics municipals, així com a l’anterior Secretari general de l’Ajuntament, de les actuacions que intentaven donar cobertura a les actuacions il·legals efectuades durant anys pels propietaris de Ca n’Alzina.

Un barroer intent per exculpar-se de les seves responsabilitats polítiques i tècniques, tornant la pilota als funcionaris municipals que en les seves declaracions en seu judicial havien apuntat a Josep Ayuso i a Maite Morao com a màxims responsables. Declaracions que, junt amb els informes dels Mossos d’Esquadra, van motivar que fossin imputats (ara investigats) pel jutge instructor.

Josep Ayuso va falsejar reiteradament la realitat durant la seva declaració:

 Sobre l’aprovació inicial del Pla Especial que pretenia legalitzar les construccions il·legals, intentant fer creure que s’havia aprovat inicialment el 2011, quan va ser ell qui va tramitar l’aprovació inicial aprovada per la Junta de Govern del 20.12.2013, quan ja portava 9 mesos com a regidor d’Urbanisme.

 Sobre que ell havia obert expedients sancionadors a la propietat, quan també va ser ell qui va signar els decrets 9750/2013 i 11101/2013 que suspenien la tramitació dels dos expedients de disciplina urbanística més rellevants oberts contra la propietat.

 Sobre que ell havia precintat les instal·lacions de Ca n’Alzina, quan en realitat es va col·locar un precinte simbòlic 14 dies després d’haver-se dictat el Decret de precinte i dos dies després que finalitzes la competició d’hípica que no tenia autorització.

Maite Morao, a més de tergiversar la veritat amb la mateixa argumentació que Josep Ayuso, també va recórrer al victimisme i a falses acusacions per a defensar-se.

Els dos imputats s’han negat a respondre les preguntes de l’advocat de l’acusació popular que exerceix l’Entesa per Sabadell, per evitar haver de respondre preguntes que podien deixar en evidència la connivència que van mantenir durant anys amb la propietat de Ca n’Alzina:

 Per què no van demanar informes previs de medi ambient a l’aprovació inicial del Pla Especial?

 Per què van tramitar un Pla Especial que obviava la protecció urbanística, ambiental, arqueològica i arquitectònica de Ca n’Alzina?

 Per què van tramitar un Pla Especial que el propi document deixa palès que els seu objectiu era legalitzar les construccions il·legals construïdes com si haguessin existit sempre?

 Per què no van actuar per evitar l’abocament de 50.000 m3 de terres, la construcció de nombroses construccions, la tala de desenes d’arbres, l’ompliment de rieres, etc.?

 Per què no van precintar la hípica i el restaurant si mai no han tingut llicència d’activitats?

 Per què no van demanar els preceptius informes sobre el Pla Especial fins que l’Entesa per Sabadell no va presentar al·legacions al mateix i va denunciar les irregularitats?

 Per què el propi govern del PSC va haver de suspendre el Pla Especial després dels informes negatius dels tècnics municipals i que Josep Ayuso fos rellevat de regidor d’Urbanisme?

 Si a més dels propietaris de Ca n’Alzina, un dels beneficiaris de la suspensió dels expedients sancionadors, va ser Jordi Soriano imputat per abocaments il·legals de terres a la finca veïna de Can Xupa i que forma una peça del cas Mercuri?

L’Entesa per Sabadell seguirà treballant com acusació popular amb l’objectiu de col·laborar a dirimir les responsabilitats d’haver comès i deixat cometre les greus irregularitats a la finca de Ca n’Alzina i confia que els tribunals finalment faran justícia.