L’Entesa per Sabadell reclama al govern el Pla d’actuació integral sobre l’espai públic que va aprovar el Ple i li demana que no faci populisme amb el mal estat de la ciutat

140224 Grup municipal

La moció de l’Entesa fou aprovada per unanimitat al mes de juliol i fixava un termini de tres mesos per presentar una planificació

L’Entesa per Sabadell troba oportunista i mancat de tota ètica la presentació del llistat d’actuacions sobre la via pública realitzada pel tinent d’alcalde d’Economia Josep Ayuso i qüestiona el fet que amb aquesta presentació s’ignorin les directrius aprovades pel Ple municipal per unanimitat el passat juliol. L’Entesa considera que la presentació té tots els tics de campanya electoral més que de compromís.

140224 Grup municipalEl govern va presentar dimecres 29 d’octubre una relació d’actuacions de millora en espais públics a diferents punts de la ciutat per un total de més de 3 milions d’Euros que tot indica que havien quedat pendents encara d’executar del pressupost de 2014. Així, el 83% del pressupost s’executarà ja durant el 2015, just abans de les eleccions i, de fet, 300.000€ ja han estat executats a hores d’ara. Si bé es tracta d’actuacions sobre el pressupost del 2014, tot apunta que aquestes s’han concentrat deliberadament en el darrer període de l’any, coincidint la seva realització amb el període preelectoral, és a dir, el candidat del PSC farà campanya electoral amb els diners de tots els sabadellencs i sabadellenques.

Cal destacar, a més, que sota el paraigües genèric de la millora de l’espai públic, de fet, 1.200.000€ es dediquen a millores de la calçada i 660.000€ a millores del clavegueram, restant poc més d’un terç del pressupost per a la resta d’actuacions.

Queda pendent encara el compliment de la moció

L’Entesa per Sabadell va defensar en el Ple municipal de l’1 de juliol una moció que proposava la realització d’un Pla d’actuació de manteniments de l’espai públic que garantís el seu adequat manteniment. Cal recordar que la moció fou aprovada amb el suport del conjunt de formacions polítiques, que compartiren l’anàlisi sobre la situació de degradació i brutícia en que es troba la ciutat i recolzaren plenament la proposta presentada.

Així, s’incloïa aspectes de manteniment i de neteja urbana de forma integral, amb la voluntat d’actuar sobre l’espai públic amb una nova estratègia sobre la que el govern no ha actuat encara. Tal com vam exposar des de l’Entesa, l’estat de degradació evident dels espais públics de Sabadell requereix d’actuacions urgents, que han de passar inicialment per la millora de la neteja per anar de forma progressiva recuperant altres elements puntuals lligats a les voreres i l’asfalt, l’arbrat, la il·luminació i el mobiliari urbà.

Tal com es recollia a la moció, per a la redacció del Pla d’actuació de manteniments de l’espai públic calia partir d’un diagnòstic de les causes que han portat al punt actual i la diferent situació dels diversos barris i espais de la ciutat. Una diagnosi sobre la qual a dia d’avui no s’ha presentat encara cap mena d’informació.

El govern del PSC ha ignorat completament, una vegada més, els compromisos del Ple i s’ha limitat a presentar un llistat d’actuacions, exposant-lo com si fos un pla que ja es venia fent anualment.
D’altra banda, la moció instava a establir els mecanismes de participació i informació necessaris per recollir dels ciutadans i ciutadanes les queixes puntuals, donant resposta també en un termini adequat, un element que el PSC ha ignorat per complet.

L’Entesa per Sabadell continuarà reclamant el compliment dels compromisos d’actuar de manera extraordinària per millorar la situació de l’espai públic i denunciant l’actuació electoralista de l’alcaldable socialista que ni tan sols ostenta les responsabilitats de Via Pública.