L’Entesa per Sabadell vol que s’assumeixin responsabilitats tècniques i polítiques per l’enderroc il·legal d’una part del Despatx Coromines

140508 RP Ca n'Alzina

La moció insta al Ple a pronunciar-se també sobre la nul·litat de la llicència d’enderroc

L’Entesa per Sabadell tornarà a portar al Ple municipal del proper dia 3 el debat sobre el Despatx Corominas, recuperant el punt que va retirar del Ple anterior atenent la petició del govern municipal d’elaborar un informe per part dels serveis tècnics municipals per tal de determinar si hi havia hagut irregularitats.

140508 RP Ca n'AlzinaTal i com determina l’informe jurídic elaborat pels serveis jurídics municipals, l’atorgament de la llicència d’enderroc és incompatible amb el nivell de protecció volumètrica d’aquest element i malgrat això es concedí obviant tots els requisits que estableix el PEPPS, fins el punt que el text de la llicència i l’informe tècnic eviten tota referència a la seva protecció arquitectònica.

Així doncs, la moció insta l’alcalde a declarar nul·la la llicència d’enderroc parcial i a assumir les corresponents responsabilitats tècniques i polítiques. En virtut d’aquesta llicència, que va ser atorgada pel Decret 3980/2013, de 26 d’abril, per l’aleshores tinent d’alcalde d’Habitatge, Urbanisme i Medi Ambient, Josep Ayuso, una part del conjunt, concretament l’edifici interior raconer, va ser completament enderrocat.

Davant la gravetat d’aquestes actuacions, l’Entesa per Sabadell considera que, a banda d’esmenar els errors comesos i reconstruir l’edifici enderrocat, cal arribar fins el fons de la qüestió per discernir les responsabilitats tècniques i polítiques que es deriven d’unes actuacions que han vulnerat la normativa vigent.

L’Entesa per Sabadell ha mantingut i mantindrà en tot moment una decidida actitud de fiscalització de l’actuació municipal i de defensa de l’àmbit públic i del patrimoni col·lectiu.