L’Entesa per Sabadell reclama que l’edifici de Correus continuï sent un equipament públic per a contribuir a dinamitzar la Via Massagué

140224 Grup municipal

Recorda que l’Ajuntament va cedir aquest espai l’any 1946 per construir l’edifici destinat a aquest servei

L’Entesa per Sabadell reclama que l’edifici de Correus continuï sent un equipament públic i no descarta que torni a acollir el servei de Correus, que es va traslladar provisionalment al carrer Indústria fa quatre anys i mig, amb l’objectiu de rehabilitar aquest edifici emblemàtic, que s’havia anat degradant en els darrers anys i incomplia el Codi d’Accessibilitat.

140224 Grup municipalL’Entesa pren partit així, rebutjant la possibilitat plantejada pel Grup municipal de CiU de requalificar l’edifici com a comercial per tal que el grup empresarial Correus pugui vendre’l. Cal recordar que l’Ajuntament de Sabadell era el propietari del sòl i el va cedir l’any 1946 per tal que es construís aquest edifici per allotjar els serveis de comunicacions. Per tant, si l’edifici perd el seu caràcter de servei estaria incomplint les condicions de la cessió i, en tot cas, caldria plantejar que la seva propietat retornés a la ciutat.

Aquest tema ja va ser objecte d’una moció de CiU el setembre de 2013, aprovada amb els vots del PSC i ICV. En el transcurs del debat, l’Entesa per Sabadell, que defensa la necessitat de tornar a donar vida a l’edifici per tal de contribuir a dinamitzar l’eix de la Via Massagué, va posar en dubte que l’Estat el rehabilités per cedir-lo gratuïtament a la ciutat, mentre continuen pagant un lloguer de 6.000 € mensuals pel local provisional del carrer Indústria.

L’Entesa denuncia que Correus ja ha malbaratat prop de 350.000 € de diner públic en un lloguer que seria del tot innecessari si haguessin executat les obres de rehabilitació previstes. Un import que equivaldria a les obres de rehabilitació de l’edifici.

En aquest sentit l’Entesa per Sabadell exigeix que s’iniciïn urgentment les obres per tal que el servei pugui tornar a la seva ubicació durant més de 50 anys, es reforci la centralitat de la Via Massagué i s’estalviïn els diners del lloguer del c. Indústria, o bé es retorni la propietat de l’edifici a la ciutat. Per altra banda reclama al govern municipal que actuï de manera clara en la defensa dels interessos de la ciutat davant les intencions especulatives de Correus i de CiU.