L’Entesa per Sabadell proposa que es rehabilitin 30 habitatges de propietat municipal per destinar-los a lloguer social

140224 Grup municipal

Són coneguts com “habitatges dels mestres” i se situen en diferents barris

L’Entesa per Sabadell proposa que es rehabilitin en els propers 3 anys 30 habitatges de propietat municipal que actualment estan en desús i que es podrien destinar a lloguer social. Actualment l’Ajuntament disposa de 160 habitatges de propietat que antigament havien estat habitats pel col·lectiu de mestres, dels quals 30 resten tancats en condicions de degradació, pendents de ser rehabilitats. La resta estan actualment llogats, 24 dels quals a entitats sense ànim de lucre.

L’Entesa considera que l’Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, té l’obligació moral d’evitar que hi hagi habitatges buits a la ciutat, encara més si són de propietat municipal, i de fer tot el possible per garantir el dret a l’habitatge.

140224 Grup municipalDe fet, el document de Política municipal d’habitatge impulsat pel govern del PSC i aprovat pel Ple municipal el 4 de juliol de 2013, es compromet a què les actuacions en matèria d’habitatge posin l’accent en les persones, amb estratègies que ajustin els recursos públics i privats a l’actual renda disponible de les famílies, garanteixin la dignitat residencial i suscitin la corresponsabilitat dels diferents actors. El mateix document considera que una de les mesures a aplicar és rehabilitar pisos públics per tal d’incorporar-los, quant abans, al Fons d’Emergència Social. Així mateix, la rehabilitació d’aquests habitatges podria realitzar-se mitjançant plans d’ocupació, ajudant alhora a un sector de treballadors molt afectats per la punxada de la bombolla immobiliària.

En l’actual situació d’emergència habitacional, l’Entesa defensarà en el Ple municipal del proper dimarts una moció que proposa dos acords:

1. Planificar, en un termini màxim de tres mesos, la rehabilitació dels habitatges municipals anomenats “dels mestres”, ja sigui mitjançant plans d’ocupació, subvencions o mitjans propis, amb l’objectiu de rehabilitar la totalitat dels habitatges en un termini màxim de 3 anys.

2. Destinar aquests habitatges al lloguer social.