Entesa per Sabadell veu motius suficients perquè l’Audiencia Nacional tombi l’ERO a Panrico

Demà dimarts, 6 de maig, treballadores i treballadors de la factoria de Panrico a Santa Perpètua de la Mogoda es desplaçaran a la vista del judici que ha de resoldre la impugnació de l’expedient de regulació d’ocupació. La direcció de Panrico ha carregat a la factoria vallesana bona part dels acomiadaments previstos en l’ERO, amb més de 200 acomiadaments (dels 745 a nivell estatal). Això representaria pràcticament el tancament de la fàbrica de Santa Perpètua com a centre productiu i és una mostra clara de les represàlies que la direcció de Panrico vol dur a terme contra l’únic col·lectiu que ha plantat cara amb determinació als seus plans de destrucció d’ocupació.

Des de l’Entesa per Sabadell creiem que hi ha motius suficients perquè l’Audiencia Nacional tombi l’ERO a Panrico. Per començar, l’ERO no va comptar amb l’aprovació dels treballadors i treballadores, que el van rebutjar clarament en votació a les assemblees. No hi ha hagut per part de la direcció de l’empresa cap proposta de negociació per buscar alternatives que minimitzessin l’impacte de l’ERO en aquests sis mesos llargs de vaga indefinida que ha dut a terme la plantilla de Panrico – Santa Perpètua. La direcció de l’empresa ha mostrat així una actitud prepotent i clarament inadmissible en un Estat social i de dret. I, com ja s’ha dit, la concreció dels acomiadaments a la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda, el centre amb una productivitat més alta, no es pot explicar més que per una motivació política de represàlia pura i dura.

L’Entesa per Sabadell ens solidaritzem plenament amb les treballadores i treballadors de Panrico, que han demostrat amb el seu exemple de lluita i sacrifici que sí es pot plantar cara als xantatges de la patronal, els desitgem que tinguin molta sort en el judici de demà i confiem que les seves reclamacions siguin ateses com correspon per l’òrgan judicial que ha de resoldre la impugnació de l’ERO.