L’Entesa per Sabadell denuncia que el govern va autoritzar l’enderroc d’un edifici del Despatx Corominas protegit pel Pla de Patrimoni

131215 Despatx Corominas

L’Entesa demana explicacions a l’exregidor d’Urbanisme Josep Ayuso per aquesta nova mostra d’incompetència

L’Entesa per Sabadell fa públic que l’exregidor d’Urbanisme –ara d’Economia-, Josep Ayuso, va autoritzar l’enderroc d’un edifici protegit del conjunt del Despatx Corominas, inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell (PEPPS). L’edifici, situat a l’interior del conjunt protegit, ha estat completament arrasat.

131215 Despatx CorominasEl llavors tinent d’alcalde d’Habitatge, Urbanisme i Via Pública va signar el 26 d’abril de 2013 el decret concedint la llicència per enderrocar aquest edifici, que té protecció volumètrica. Seguint allò que s’estableix en la fitxa del PEPPS, en el cas de l’edifici enderrocat el PEPPS no permet l’enderroc ni l’obra nova, sinó que només s’hi accepten actuacions de restauració i rehabilitació sempre que mantinguin els valors del bé catalogat.

El Grup municipal de l’Entesa per Sabadell va preguntar al govern sobre les característiques del Despatx Corominas i va demanar còpia de la llicència d’enderroc. En aquesta només es fa referència al PEPPS per recordar que la finca es troba en un espai d’expectativa arqueològica, però ignora completament la realitat de la protecció de l’edificació. No obstant això, en la resposta a la petició de l’Entesa el govern afirmava que la nau enderrocada té protecció volumètrica, sense però fer constar amb precisió els detalls de la protecció.

Sobre aquest mateix àmbit cal destacar que està pendent encara d’aprovació definitiva la Modificació puntual del Pla general municipal d’ordenació de Sabadell a l’àmbit del Despatx Coromines (MPG – 95), aprovada inicialment pel Ple municipal el 9 d’abril de 2013.

L’Entesa lamenta el menyspreu general del govern del PSC pel patrimoni de la ciutat (l’any 2003 també va deixar enderrocar la Casa de l’Estudi, al carrer de Gràcia amb carrer de la Rosa) obviant fins i tot els nivells de protecció que determina el PEPPS i demana que s’assumeixin les corresponents responsabilitats polítiques.

D’altra banda, demana explicacions públiques a Josep Ayuso per aquesta nova mostra d’incompetència, una mostra més de les actuacions irregulars que han motivat la seva retirada precipitada de la regidoria d’Urbanisme.