L’Entesa per Sabadell exigeix la readmissió de les persones acomiadades per VIMUSA i critica la manca de sensibilitat social de la presidència i la gerència

140224 Grup municipal

Demana al regidor dels Drets Civils que eviti l’aplicació de polítiques discriminatòries, un cop conegut que 5 dels 7 acomiadaments recauen sobre dones

L’Entesa per Sabadell ha enviat un escrit a l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, exigint la readmissió de les set persones acomiadades per VIMUSA, en una decisió adoptada exclusivament per la presidència i la gerència de l’empresa. En aquest text defensa que, abans d’aplicar una decisió tan dràstica, amb conseqüències dramàtiques per als afectats, es podrien haver buscat alternatives reorientant l’empresa cap a nous serveis.

140224 Grup municipalD’altra banda, l’Entesa critica la manca de sensibilitat social de la vicepresidenta, Sra. Marta Farrés, i el gerent, Sr. Jordi Renom, pel fet que de les 7 persones acomiadades, dues gaudien de reducció de jornada per cura de fills, una està embarassada, una altra té més de 55 anys i difícilment trobarà feina i una altra treballava a mitja jornada a través d’un programa d’integració del Vapor Llonch.

En definitiva, s’ha acomiadat les persones més febles econòmicament, i no pas les que suposaven un estalvi més gran per a l’empresa, tal com s’ha volgut fer creure des dels òrgans de direcció. Per tant, aquests acomiadaments poc podran aportar a l’objectiu adduït de fer més viable l’empresa.

L’Entesa per Sabadell també ha adreçat un escrit al regidor de Drets Civils i Ciutadania, Sr. Quim Carné, demanant que impedeixi que l’Ajuntament apliqui polítiques discriminatòries pel fet que divendres –casualment un dia abans del Dia internacional de la Dona– una empresa municipal va acomiadar 5 dones: 3 al Departament tècnic (les úniques dones d’aquest departament), algunes de les quals amb càrregues familiars o necessitats especials.