L’Entesa per Sabadell proposa que els centres cívics i les biblioteques obrin al mes d’agost

140224 Grup municipal

Rebutja les polítiques que paralitzen la ciutat a l’estiu

L’Entesa per Sabadell proposa que els centres cívics i les biblioteques obrin al mes d’agost i que també es reforci el transport públic en aquest període. Aquesta proposta es va començar a gestar l’any passat, quan el govern municipal va decidir tancar tots els centres cívics i totes les biblioteques, tret del Vapor Badia, entre el 26 de juliol i el 2 de setembre.

140224 Grup municipalEn l’actual situació econòmica, que té un impacte molt sever sobre una part molt gran de la població i que té com a conseqüència que molts sabadellencs i sabadellenques no marxin de la ciutat a l’estiu o ho facin només uns dies, l’Ajuntament hauria d’assumir el rol de dinamitzador i oferir espais i activitats culturals i lúdiques, especialment per als col·lectius d’infants i joves i la gent gran.

Cal recordar que al mes d’agost l’oferta de casals i activitats de lleure es redueix dràsticament i tampoc no es programen activitats culturals, com passa al juliol dins del cicle 30 nits.

D’altra banda, a l’estiu es redueix el servei públic d’autobús i fins i tot es suprimeixen línies. L’Entesa per Sabadell rebutja aquestes retallades que es fan per rutina, sense tenir en compte el canvi d’hàbits dels usuaris, i ja va reclamar l’any passat que es reforcés l’accés en transport públic als CAPs oberts a l’agost, així com campanyes de promoció d’aquest mitjà.

Per tal de canviar les polítiques per al proper estiu, l’Entesa porta al ple municipal del mes de març una moció amb dos acords:

1. Planificar l’obertura dels centres cívics i biblioteques de Sabadell durant els mesos de juliol i agost de 2014 oferint durant tot l’estiu un programa de dinamització social i cultural adreçat prioritàriament als infants, jovent i gent gran, tenint també en compte els col·lectius amb majors necessitats d’atenció social.

2. Estudiar actuacions per reforçar i potenciar l’ús del transport públic durant el mes d’agost.