L’Entesa per Sabadell insta el govern del PSC a oferir lloguers socials en el parc d’habitatges municipals

130111 GM 1

Considera decebedor el conveni amb Catalunya Caixa per la irrisòria cessió de només 5 habitatges

L’Entesa per Sabadell insta el govern del PSC a posar en pràctica una veritable política d’habitatge social i oferir lloguers socials en el parc d’habitatges municipals. VIMUSA disposa en aquests moments d’un nombre important d’habitatges buits que podrien donar sortida a moltes famílies que no poden accedir a un pis a preu de mercat.

130111 GM 1D’altra banda, qualifica de decebedor el conveni amb Catalunya Caixa, que és només per sis mesos i en el qual aquesta entitat bancària no es compromet a cedir un nombre concret d’habitatges. De moment el govern municipal ha anunciat la cessió de només 5 pisos, una quantitat irrisòria que no té cap efecte per pal·liar el problema de moltes famílies.

L’Entesa valora que des del govern municipal s’està avançant molt poc en les polítiques d’habitatge, malgrat l’anunci de l’alcalde de què aquest seria el tema estrella del mandat. La realitat és que les persones en risc de desnonament o que no disposen d’habitatge tenen més possibilitats d’accedir a un pis mitjançant l’acció de la societat civil, a través de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca – PAHC, que no pas a través dels serveis de l’administració municipal.

L’Entesa per Sabadell reclama una veritable política d’habitatge social que encari de manera efectiva les necessitats reals d’accés a un habitatge per part de sectors de la societat. Aquesta política, a més de posar a lloguer els habitatges buits de Vimusa, ha de contemplar la rehabilitació d’habitatges públics desocupats com els de la Caserna de la Guàrdia Civil o els del bloc dels mestres de Campoamor, entre d’altres, i aconseguir la cessió dels gruix del habitatges buits del SAREB a la nostra ciutat.