L’Entesa per Sabadell acusa l’alcalde Sánchez de mentir a la ciutat sobre el soterrament Gràcia-Can Feu

130918 GM Entesa per Sabadell 2

El govern ha respost amb opacitat durant mesos a les demandes de l'Entesa. El conseller Santi Vila ja va anunciar a l’abril que el soterrament no es faria

Finalment, ahir el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Espai Públic, Sr. Josep Ayuso, en una reunió realitzada a instàncies de l’Entesa per Sabadell, es va dignar a admetre que el soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Gràcia i Can Feu “de moment” no es farà, tal com venia advertint l’Entesa des de fa mesos.

Cal recordar que al mes d’abril, durant una visita a les obres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja va anunciar que la Generalitat no executaria el soterrament sota l’argument de manca de finançament. A partir d’aquell moment, l’alcalde Juan Carlos Sánchez va començar a mentir a la ciutat i confondre l’opinió pública assegurant que s’estaven buscant vies de finançament, alhora que amagava tota la informació als grups municipals. Unes vies de finançament que el govern socialista mai ha mostrat.

130918 GM Entesa per Sabadell 2L’Entesa ja va valorar llavors que aquest argument no era creïble, perquè les dificultats de finançament eren a l’abril –o ara– les mateixes que fa un any i mig, quan Generalitat i Govern municipal es van comprometre a fer aquesta millora i van signar un surrealista conveni per finançar-la.

Des de la seva signatura, l’Entesa ha vingut denunciant el risc que el conveni esdevingués tan sols una cortina de fum i formés part d’una estratègia per endarrerir fer pública la decisió de no fer el soterrament, presa des de fa mesos per la Generalitat i el govern municipal. El fet de no haver resolt encara les al·legacions al conveni, que vam presentar al mes d’agost de 2012, el reiterat silenci per part de les dues administracions durant mesos i la negativa a donar informació i terminis, eren mostres evidents de la manca de voluntat de tirar endavant el soterrament. Cal recordar que, d’altra banda, el soterrament dels FGC entre Gràcia i Can Feu va ser una promesa electoral del PSC durant la campanya del 2011.

Soterrament, ara o mai! La ciutat perd una oportunitat històrica

El soterrament Gràcia-Can Feu no serà possible si no es fa ara, quan s’estan executant les obres del perllongament. La ciutat perd així l’oportunitat històrica d’eliminar la barrera que suposa la via entre els barris de Gràcia i Can Feu i guanyar un nou espai públic i una millor qualitat de vida a la zona.

El soterrament d’aquest tram de via era un compromís de la Generalitat, que va acceptar l’any 2006 les al·legacions de l’Entesa per Sabadell en aquest sentit, i també del Consistori que, amb el suport unànime del Ple municipal, va aprovar el febrer de 2007 una moció de l’Entesa.

L’Entesa per Sabadell es mostra indignada pels mesos d’enganys a la ciutadania i d’opacitat envers els grups municipals. La pròpia signatura del conveni ja va ser una farsa i un fracàs anunciat i les afirmacions de què “no es fa de moment però es farà més endavant” no són res més que nous enganys per intentar apaivagar l’opinió pública.