L’Entesa per Sabadell recorda que, 10 anys després, els responsables del Cas Bemba continuen eludint les seves responsabilitats

Bemba

El proper 27 de setembre es complirà el desè aniversari del Cas Bemba, uns greus incidents que van alterar la convivència ciutadana i van comportar importants repercussions polítiques, com ara la pèrdua de confiança d’una part important de la ciutadania cap al govern municipal encapçalat per Manuel Bustos.

BembaEl Cas Bemba va posar de manifest l’autoritarisme de Manuel Bustos i la complicitat de tot el seu govern, que llavors estava integrat pel PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC, que va utilitzar tots els mitjans possibles per reprimir qualsevol discrepància política. Així com la lamentable actuació dels regidors Paco Bustos –ara imputat en el Cas Mercuri- i Josep Ayuso, que van dirigir una operació que va suposar l’estrena de la unitat especial de la Policia Municipal URP. Una unitat reactiva i amb material antiavalots, molt lluny del model de policia comunitària.

Des del primer moment, l’Entesa per Sabadell va lamentar i condemnar enèrgicament aquells incidents i va reclamar per tots els mitjans que el govern municipal clarifiqués què havia passat i per què havien succeït aquells fets tan greus, que van comportar l’agressió a moltes persones i la detenció de varis joves, amb la implicació directa del govern del PSC. Deu anys després continuem denunciant el desinterès per clarificar aquells fets.

Per a tot això, per l’Entesa per Sabadell és necessari recordar encara uns dels episodis més lamentables de l’etapa dels governs Bustos i que bona part dels seus actors continuen encara en l’actual govern. De la mateixa manera que és necessari continuar exigint que es clarifiquin els fets, per què es van originar i l’assumpció de les corresponents responsabilitats polítiques.