L’Entesa per Sabadell celebra que la pressió política i social hagi forçat a obrir més CAPs les tardes d’agost, però recorda que continua sent una important retallada en l’assistència sanitària

130621 Grup Municipal 2

L’Entesa demana a l’alcalde un reforç del transport públic

L’Entesa per Sabadell celebra que, finalment, la pressió política i social hagin forçat CatSalut i l’ICS a obrir més CAPs durant les tardes del mes d’agost, però recorda que l’operatiu de l’estiu continua sent objecte d’importants retallades en l’assistència sanitària bàsica que afecten directament la qualitat dels serveis.

130621 Grup Municipal 2Si bé quedaran oberts durant les tardes 6 CAPs i el CUAP de Sant Fèlix –aquest amb servei de 24 hores-, els de la Creu Alta, Sant Oleguer i La Serra tancaran a les 3 de la tarda. A més estaran tancats durant tot el dia 4 serveis: el Consultori de Poble Nou, el CAP Concòrdia, el CAP Sud i el CAP de Gràcia.

No es pot perdre de vista que aquestes retallades formem part d’una estratègia planificada del govern de CiU per reduir serveis públics, amb l’objectiu clar de desprestigiar i desmantellar la sanitat pública en benefici de la sanitat privada, i que probablement el proper estiu hi haurà una nova ofensiva per anar reduint progressivament punts d’atenció.

L’Entesa per Sabadell ha demanat a l’alcalde que es reforci el transport públic, habitualment molt reduït a l’agost, per tal d’intentar minimitzar els efectes sobre els usuaris, que s’hauran de desplaçar i canviar els seus centres i professionals de referència. Aquest fet és especialment negatiu per a les persones grans i per les que no disposen de vehicle.

L’Entesa defensa el model de proximitat de l’assistència primària que s’havia anat construint en els darrers anys, assolit a través de molts anys de lluites, reivindicacions i inversions i que encara té moltes mancances, per exemple la construcció del CAP de Can Llong, el dèficit d’especialistes, etc.