L’Entesa per Sabadell lamenta el desconeixement del regidor d’urbanisme Josep Ayuso de la situació de l’antiga fàbrica Artos Baciana

Artos Baciana 130504 06

Si preocupant és l’evident desinterès que el govern municipal ha mantingut durant els mesos de llarga i progressiva degradació de l’antiga fàbrica Artos Baciana, als carrers de Bernat Metge i Raimon Caselles, fins el punt de permetre que s’hagi convertit en un greu focus de contaminació i de perill, més preocupant és la resposta del regidor d’Urbanisme, Sr. Josep Ayuso, que ha posat de manifest tenir un absolut desconeixement del tema.

Artos Baciana 130504 06Arran de la informació feta pública de que l’Entesa per Sabadell havia portat la situació a Fiscalia, pels perills físics i de salut pública existents i pel fet d’estar accessible a tothom, el Sr Ayuso ha afirmat que l’Ajuntament “està al cas de la situació de la nau industrial i que s’han col·locat tanques per impedir l’accés a l’interior”. Una afirmació absolutament allunyada de la realitat, tal i com tothom pot comprovar.

Des de l’Entesa per Sabadell ens preguntem: en què “ha estat al cas” el govern municipal des de febrer de 2012 fins el dia d’avui? quines mesures concretes ha pres? quan el què ha fet ha estat tolerar el constant desmantellament de les naus sense cap tipus de control i permetre abocaments incontrolats de tota mena de residus, sense que hagi pres cap tipus de mesura al respecte.

Per altra banda el Sr Ayuso també desconeix que les tanquen col·locades al Passatge Rovira i Virgili no tenen la funció d’impedir accedir al solar, ja que des del passatge no hi té accés, sinó pel risc de caiguda d’algun element de façana. Val a dir que aquestes tanques han estat col·locades amb tant bon criteri que permeten accedir igualment i jugar als vianants a la zona acotada de risc.

Des de l’Entesa per Sabadell lamentem el desconeixement del regidor d’urbanisme Sr. Ayuso de la situació que pateix aquest solar i el convidem conèixer de primera mà la situació real dels problemes de la ciutat.

Finalment, reiterem la reclamació al govern municipal que actuï de manera pal·liativa i urgent per tal de minimitzar els riscos físics i de salut pública que comporta l’estat actual d’aquesta antiga indústria.