L’Entesa per Sabadell dóna suport a la PAHC en la nova acció per facilitar habitatge a persones sense recursos

130413PAHCSantFerran

En aquesta ocasió a un edifici al barri de Gràcia

L’Entesa per Sabadell dóna suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi – PAHC en les diferents accions que estan desenvolupant per facilitar habitatge a famílies sense recursos.

130413PAHCSantFerranAhir la PAHC va ocupar un edifici del barri de Gràcia, construït fa quatre anys i que mai no ha estat habitat. Es tracta de 40 habitatges completament acabats i equipats per viure-hi, però que sempre han estat buits malgrat hi ha moltes persones a la ciutat que no tenen pis.

La Plataforma gestiona també un bloc de pisos al barri de Campoamor i un altre a Can Rull, que ja permetien acollir una desena de famílies. En tots dos casos es tracta també de pisos que mai no havien estat habitats des de la seva construcció i que restaven buits des de feia anys.

En els dos darrers anys la PAHC de Sabadell ha desplegat tot un conjunt d’accions, tant en el marc institucional, amb diàleg amb el govern municipal per tal de buscar solucions a diferents situacions, com amb accions de difusió per donar a conèixer la problemàtica i pressionar les entitats bancàries per evitar desnonaments i aconseguir lloguers socials.

Malauradament, en la situació actual amb continues amenaces i execucions de desnonaments i precarització de les condicions de vida de moltes persones, les polítiques d’habitatge de les administracions no donen resposta a les necessitats reals del conjunt de ciutadans i ciutadanes.