L’Entesa per Sabadell demana al govern municipal menys cinisme i més acció efectiva per controlar millor el Rodal

Davant la denuncia de l’Entesa per la manca de control dels abocaments de terres al Rodal el govern municipal recórrer al cinisme i la desqualificació

Davant la denuncia que l’Entesa per Sabadell va fer el passat 25 de març, en roda de premsa, sobre els abocaments incontrolats de terres en diferents punts del Rodal, el govern municipal, en declaracions de l’actual regidor de Sostenibilitat i Gestió d’ecosistemes, Sr Lluís Monge, acusa l’Entesa de fer “acusacions infundades” i “d’anar tard i malament”.

En realitat el Sr Monge sap perfectament que la denuncia de l’abocament de terres està totalment fonamentada i que el govern va reconèixer per escrit que no en tenia coneixement d’aquests abocaments i que es plantejava actuar a partir de la informació aportada per l’Entesa.

El Sr Monge prefereix ignorar les respostes del govern als passos realitzats per l’Entesa i respondre amb absolut cinisme:

 18.02.2013, l’Entesa comunica al govern i documenta l’existència de terres al Torrent de Castelltort, darrera del cercle Sabadellès. Sol·licita informació i còpia de la llicència.

 25.02.2013, el Sr. Juan Carlos Sánchez, respon aquesta comunicació dient que estan recopilant informació i que donaran resposta. No tenen constància dels abocaments.

 28.02.2013, l’Entesa comunica al govern municipal i documenta l’existència de terres al Torrent de Sobarber, a la finca de Ca n’Ustrell. Sol·licita informació i còpia de la llicència.

 08.03.2013, el Sr Ramon Burgés respon aquesta comunicació dient que estan recopilant informació i que donaran resposta. No tenen constància dels abocaments.

 25.03.2013, tot i haver passat un temps prudencial, l’Entesa no obté cap resposta concreta ni còpia de les llicències i dóna a conèixer públicament aquests abocaments, junt amb un altre abocament a la Riera Seca, sota Ca n’Alzina, i denuncia el desconeixement dels mateixos per part del govern municipal.

 28.03.2013 el Sr Lluís Monge, regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, manifesta que el govern “ja tenia coneixement” d’aquests abocaments il·legals i acusa l’Entesa de fer acusacions infundades i d’arribar tard perquè ells ja ho sabien.

És evident que el govern municipal se sent atrapat pel seu desconeixement del que passa al Rodal i per la seva mala gestió dels ecosistemes, i el Sr Lluís Monge, en lloc reconèixer la informació aportada per l’Entesa i acceptar que el govern no tenia constància d’aquests abocaments i de comprometre’s a posar els mitjans necessaris per evitar-los, una vegada més, opta per desqualificar i per negar amb total cinisme, l’evidència que s’han realitzat abocaments de terres sense que el govern ho detectés, malgrat el transit de camions que aquests abocaments impliquen i els temps necessari per abocar tal quantitat de terres.

L’Entesa per Sabadell demana al govern municipal que deixi d’actuar amb cinisme per defensar-se i que actuï amb la responsabilitat que li correspon, posant els mitjans per a garantir la qualitat dels espais naturals del rodal, localitzant els responsables directes dels abocaments i reposant l’estat naturals dels espais afectats.

Finalment, lamenta que el govern municipal, tot i haver anunciat que actuaria amb un altre estil en relació l’etapa de l’alcalde Bustos, continua actuant com sempre, defensant-se amb cinisme, falsedats i desqualificacions de les seves males actuacions polítiques.