L’Entesa per Sabadell valora molt positivament la sentència del Tribunal de Justícia Europeu que confirma la il·legalitat del procediment d’execució hipotecària

130111 GM 2

La pressió social i la mobilització de la PAH ha estat fonamental per situar els desnonaments a l’agenda política i a l’opinió pública

L’Entesa per Sabadell valora molt positivament la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que confirma la il·legalitat del procediment d’execució hipotecària de la legislació espanyola.

130111 GM 2Aquesta sentència obligarà a la modificació de la normativa espanyola, perquè considera que la legislació actual vulnera clarament els drets fonamentals de les persones afectades i el dret a la defensa i determina que s’han aplicat clàusules abusives. A més, contempla l’adopció de mesures de caràcter retroactiu, de manera que es podria plantejar la nul·litat de les execucions hipotecàries dels darrers vint anys, perquè aquesta sentència es basa en una Directiva europea de l’any 1993.

L’Entesa per Sabadell considera que la pressió social exercida en els darrers anys per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i altres col·lectius, que han promogut la mobilització ciutadana i han situat els desnonaments a l’agenda política i a l’opinió pública, ha propiciat aquesta situació.

D’altra banda, l’Entesa considera que aquesta sentència condicionarà el debat de la Iniciativa Legislativa Popular i el Congrés dels diputats no podrà eludir la modificació de la normativa ni l’aplicació de mesures retroactives.