L’Entesa per Sabadell celebra que el Contracte programa incorpori el català llengua vehicular de Ràdio Sabadell

120608 GM 2

Aquesta era una de les sis al·legacions de l’Entesa per Sabadell

L’Entesa per Sabadell celebra que, finalment, el Contracte programa amb la Societat gestora Comunicacions Audiovisuals de Sabadell reflecteixi el compromís de què el català sigui la llengua vehicular de Ràdio Sabadell en les seves relacions promocionals, administratives i també en antena.

120608 GM 2Aquesta era una de les sis al·legacions presentades per l’Entesa per Sabadell, després de què l’equip de govern rebutgés la petició d’emetre primordialment en català, una demanda que també recolzaven les entitats de defensa de la Llengua i que ha estat atesa pel Consell Audiovisual de Catalunya en el seu informe sobre el Contracte programa, que determina que “cal donar prioritat a la programació en llengua catalana i a la producció pròpia” i cita altres disposicions sobre la presència de la llengua i la cultura catalanes en els mitjans de comunicació audiovisuals.

Cal recordar que en el transcurs del ple del 6 de març, el tinent d’alcalde de Presidència i Serveis Personals, Sr. Juan Carlos Sánchez, va defensar la programació bilingüe com a element de cohesió social. Una afirmació sense cap mena de base i que va en contra de les polítiques de normalització lingüística i del propi reglament municipal.

L’Entesa per Sabadell considera que Ràdio Sabadell, la ràdio pública de la ciutat, ha de ser un instrument de promoció i difusió de la llengua catalana, per tal de fomentar el seu coneixement i el seu ús. Així ho recull també el Reglament de l’ús de la llengua catalana a l’Ajuntament de Sabadell, aprovat l’any 2000, a l’article 15.4 estableix que en els mitjans de radiodifusió i de televisió gestionats per l’Ajuntament, la llengua normalment emprada ha d’ésser la catalana.