L’Entesa per Sabadell dóna suport a la PAHC en les accions per facilitar habitatge a persones sense recursos

L’Entesa per Sabadell dóna suport a la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i la Crisi – PAHC en les diferents accions que estan desenvolupant per facilitar habitatge a famílies sense recursos que no en tenen.

La PAHC de Sabadell, nascuda aproximadament fa un any i mig, ha desplegat tot un conjunt d’accions, tant en el marc institucional, amb diàleg amb el govern municipal per tal de buscar solucions a diferents situacions, com amb accions de difusió per donar a conèixer la problemàtica i pressionar les entitats bancàries per evitar desnonaments i aconseguir lloguers socials.

Malauradament, en la situació actual amb continues amenaces i execucions de desnonaments i precarització de les condicions de vida de moltes persones, les polítiques d’habitatge de les administracions no estan donant resposta a les necessitats reals del conjunt de ciutadans i ciutadanes.

És inadmissible que davant del gran parc d’habitatges de promoció privada i pública existents a Sabadell no s’estiguin exhaurint totes les possibilitats per facilitar-ne l’accés temporal o estable a les famílies afectades. Davant d’aquesta passivitat no ens ha d’estranyar la nova ocupació d’ahir dimecres d’un bloc de pisos a Can Rull, realitzat per la PAHC, en un intent de pal·liar la situació actual.

La PAHC gestiona des de fa mesos un altre bloc de pisos al barri de Campoamor, que juntament amb aquest de Can Rull, permeten acollir una desena de famílies sense llar. En tots dos casos es tracta d’habitatges que mai no han estat habitats des de la seva construcció i que lamentablement resten buits des de fa anys.