L’Entesa per Sabadell reclama un canvi en les polítiques d’habitatge

120608 GM 3

Si bé disposar d’un habitatge digne és un dret bàsic de tota persona, reconegut per la legislació europea, estatal i nacional, accedir-hi ha estat un problema per a moltes persones abans de la crisi.

120608 GM 3Ara però, l’actual situació de creixent precarietat per a moltes famílies està provocant situacions límit com ara deutes desorbitats, desnonaments o el creixement continu del col·lectiu de persones sense sostre, que ha comportat que l’habitatge sigui un dels principals motius de preocupació per a la ciutadania i un dels reptes més importants de les administracions, que tenen la responsabilitat de fer efectiu el dret a l’habitatge.

La problemàtica per accedir a un habitatge es veu agreujada pel fet que moltes persones no poden afrontar els preus dels lloguers, ni privats ni públics.

Aquesta nova situació de precarietat, que afecta a un nombre elevat de persones de la nostra societat, no és un fet circumstancial, passatger, sinó que tot apunta a que pot anar en augment. En conseqüència, les dificultats per accedir a un habitatge probablement creixeran.

En aquest context, molt diferent al de fa tan sols uns anys, les actuals polítiques públiques d’habitatge no serveixen per donar una resposta adient a les necessitats actuals i de futur.

Per aquest motiu l’Entesa per Sabadell reclama un canvi en les actuals polítiques públiques d’habitatge per tal de fer front a les necessitats de la ciutat i que mobilitzi la gran bossa d’habitatges buits que hi ha a Sabadell mentre moltes persones, en canvi, no disposen d’habitatge.