L’Entesa per Sabadell proposa la creació d’una xarxa d’horts urbans ecològics en els solars de la ciutat

120608 GM 1

L’Entesa per Sabadell vol convertir els solars buits i desaprofitats que hi ha a la ciutat en una xarxa d’horts urbans ecològics. Aquesta proposta parteix de la realitat actual, en què hi ha un gran nombre de solars públics i privats que no tenen cap ús i que probablement restaran buits durant molt de temps, i pretén dinamitzar aquests espais convertint-los en horts al bell mig de la ciutat.

120608 GM 1L’Entesa per Sabadell defensa que aquesta és una manera de donar valor afegit a aquests espais, que poden acollir una funció ciutadana i social, i alhora millorar la qualitat urbana, convertint el que actualment és un problema i un focus de brutícia i insalubritat en espais ordenats i útils.

Els horts urbans contribueixen a generar activitat en espais en desús en un entorn proper al lloc de residència, creant comunitat, alhora que són un element de potenciació dels productes ecològics i de proximitat. També aporten valors pedagògics, terapèutics i socials, i poden fomentar l’intercanvi intergeneracional, a banda de ser una via d’autoabastiment que es pot potenciar entre els col·lectius d’aturats o persones amb pocs ingressos o amb risc d’exclusió social.

L’Entesa per Sabadell defensarà aquesta proposta en el ple municipal del 2 d’octubre, amb una moció que contempla els següents acords:

1. Promoure la creació d’una xarxa d’horts urbans ecològics a la ciutat.

2. Elaborar un cens de solars en desús que puguin ser susceptibles d’acollir horts, iniciant experiències de manera immediata en parcel·les de titularitat municipal i gestionant amb els propietaris la cessió temporal de parcel·les de titularitat privada.

3. Cercar una fórmula de gestió de la xarxa d’horts urbans ecològics de Sabadell, que contempli els espais de titularitat pública i privada i el seu ús social, que estableixi els criteris d’ús.

Des de l’Entesa per Sabadell confiem en la sensibilitat de la resta de grups municipals per fer viable la proposta en benefici de la ciutat i dels ciutadans i ciutadanes.