L’Entesa per Sabadell denuncia el silenci del govern municipal sobre la pròrroga de les obres de la recollida pneumàtica

120608 GM 2

L’adjudicació de les obres ja va ser molt polèmica per la baixa del termini

L’Entesa per Sabadell denuncia el silenci del govern municipal sobre la pròrroga de cinc setmanes del contracte de les obres de la recollida pneumàtica al centre, que ni tan sols va merèixer la intervenció del regidor de via pública, Sr. Paco Bustos, en el ple municipal.

120608 GM 2L’Entesa per Sabadell recorda que l’adjudicació d’aquest contracte va ser molt controvertida, pel fet que l’empresa guanyadora va presentar una baixa del termini d’execució de l’obra molt per sota de l’establerta en el projecte. Aquest fet va motivar que una altra de les empreses presentés un recurs al·legant que era impossible realitzar l’obra en 14 mesos com pretenia l’empresa amb més puntuació. Tanmateix, el govern municipal va desestimar aquest recurs i va donar la raó als adjudicataris.

No obstant això, s’ha demostrat que els dubtes que planaven sobre aquesta adjudicació tenien fonament i efectivament la UTE que porta a terme les obres ha hagut de demanar una pròrroga per la impossibilitat de complir els terminis, al·legant troballes arqueològiques, un aspecte que ja preveia el projecte i hauria hagut d’estar contemplat en el càlcul del temps d’execució, pel fet que les obres travessen una zona d’expectativa arqueològica, i la localització d’una estructura soterrània a la plaça del Pedregar, i per tant no pot ser el motiu que justifiqui la petició de pròrroga.

L’Entesa per Sabadell alerta de què aquest no és un cas aïllat, sinó que en el 90% dels contractes d’obres que adjudica l’Ajuntament els terminis s’incompleixen i mai no s’apliquen penalitzacions a les empreses, malgrat sovint la rebaixa de termini els ha servit per guanyar el concurs.