Qui menteix Sr Paco Bustos ?

Isidre Soler Clarena. Coordinador d'Entesa per Sabadell

Des de l’Entesa per Sabadell volem manifestar la nostra sorpresa i estupor davant les declaracions del regidor Sr. Paco Bustos al Diari de Sabadell del 13 de setembre, en relació a l’obstrucció denunciada per l’Entesa per Sabadell, duta a terme pel govern municipal respecte de la consulta de l’expedient del Passeig de la Plaça Major en exposició pública.

El Sr. Paco Bustos, enlloc de reconèixer uns fets, que no pot desmentir, i demanar disculpes, afirma que l’Entesa menteix i continuarà mentint, amb una manca d’escrúpols i un cinisme impropi d’un càrrec públic.
Els fets que els Sr. Paco Bustos no vol reconèixer són:

 El passat 8 d’agost el BOPB publica l’anunci que a partir de l’endemà l’expedient del Projecte d’obres del Passeig de la Plaça Major estarà a exposició pública per a la seva consulta a les dependències de Can Marcet.

 El dia 13 d’agost, personats en aquelles dependències diversos membres de l’Entesa per Sabadell per consultar-lo, no va ser possible examinar la documentació perquè aquesta no estava a les dependències i no hi havia cap responsable municipal que conegués la seva localització. Aquest fet suposa una greu vulneració del dret legal de consulta, atès el que determinava el BOPB i el que estableix la Llei de Règim Local, circumstància que va motivar la presentació d’una instància per deixar-ne constància.

 Davant d’aquesta situació, vàrem fer gestions durant més d’una hora i mitja per aconseguir consultar la documentació, rebent respostes fora de to per part de diferents responsables municipals:

. El Sr. Xavier Izquierdo, coordinador de l’Àrea de Via pública, en conversa telefònica va respondre que la consulta l’havíem de sol·licitar prèviament per correu electrònic, ignorant que per consultar un document a exposició pública no cal petició prèvia.

. El Sr. Josep Ayuso, en qualitat d’alcalde accidental, en conversa telefònica va respondre que la documentació es trobava a l’Assessoria jurídica i que l’hauríem de consultar un altre dia.

. El Sr. Paco Bustos, regidor de Via pública, que es va personar a les dependències municipals per altres motius, va voler treure importància al tema i defensar-se amb comentaris de menyspreu envers les persones que intentàvem exercir un dret democràtic. La voluntat de ridiculitzar la nostra demanda (“si us fa mandra ja us omplo jo la instància”, “us penseu que hem de penjar els plànols aquí a la paret per vosaltres?) posa en evidència el seu desconeixement i alhora la seva manca de respecte a un procediment administratiu bàsic que té com a objectiu garantir la possibilitat de tothom de participar i defensar els seus interessos.

 Finalment, després de reiterades gestions, vam aconseguir consultar l’expedient l’endemà dia 14.

 Ningú tampoc va saber dir-nos en quin lloc del web municipal es podia accedir a la documentació.

Posteriorment hem tingut coneixement d’altres ciutadans que també han tingut dificultats per consultar l’esmentada documentació en tràmit d’exposició pública.

Aquests són els fets, i així els hem relatat. El Sr. Paco Bustos no pot els negar. Qui menteix doncs?