Proposició del Grup Municipal d’Entesa per Sabadell al Ple municipal a favor de reclamar l’enderroc immediat dels habitatges obsolets dels Merinals

Virginia Domínguez Alvarez, Portaveu del Grup Municipal d’Entesa per Sabadell

EXPOSA QUE:

Des de fa anys el barri dels Merinals està immers en un procés impulsat per l’antiga ADIGSA a partir de 1980, de substitució d’habitatges afectats per aluminosi, de manera que les persones que vivien en edificis susceptibles d’enderroc ja s’han anat traslladant als nous habitatges construïts.

Fruit d’aquest procés, un conjunt d’habitatges a l’illa formada pels carrers del Brasil, Tenerife, Argentina i Fuerteventura han quedat buits i obsolets, patint un procés de degradació progressiva. Concretament, els blocs 7, 8, 9, 18, 19 i 20 resten tancats i abandonats des de fa sis anys, pendents d’enderroc.

Tot i que l’enderroc d’aquests edificis ja estava planificat en el procés de substitució de blocs i malgrat les continues demandes de l’Associació de Veïns dels Merinals, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya no ha fixat encara el calendari per aterrar-los.

La situació d’abandonament i degradació d’aquests blocs constitueix un greu i creixent problema de salubritat i de seguretat.
Es voluntat del Consistori de Sabadell vetllar per la salubritat de la ciutat i per la seguretat de la ciutadania.

Per tot això PROPOSA:

Instar l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a enderrocar de manera immediata els edificis obsolets del barri dels Merinals, per tal d’evitar problemes de seguretat i salubritat.

No obstant això el Ple resoldrà

Virginia Domínguez Alvarez
Portaveu del Grup Municipal d’Entesa per Sabadell

Sabadell, 29 d’agost de 2012

IL·LUSTRÍSSIM SR. ALCALDE PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE SABADELL