L’Entesa per Sabadell exigeix que l’alcalde doni la cara sobre com afectaran les mesures del Pla d’Ajust

120302-GM-1

El govern s’amaga darrera dels caps de servei per plantejar la rebaixa de sous dels treballadors municipals

Dos mesos després de què el govern municipal aprovés el Pla d’Ajust, i malgrat l’Entesa per Sabadell hagi reclamat en diferents ocasions a l’alcalde que posi damunt la taula quines són les mesures concretes d’aquest pla i com afectaran a la ciutat i als treballadors i treballadores municipals, l’opacitat és absoluta.

120302-GM-1El govern de l’alcalde Manuel Bustos no tan sols no ha tingut l’honestedat i la valentia d’informar a la ciutat, ni als seus representants municipals, sinó que a la Comissió Informativa d’Economia i Serveis Centrals d’ahir dimarts, el Regidor d’Economia, Ramon Burguès, va mantenir una actitud d’absoluta opacitat negant qualsevol concreció de les mesures del Pla d’Ajust i responent que s’hi estava treballant, però no hi havia cap proposta ni res a explicar , quan ha estat interpel·lat sobre el tema per la regidora de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez.

Es dóna la circumstància que poques hores després de què el regidor Ramon Burguès negués que hi hagués decisions preses davant dels grups municipals a la Comissió Informativa, diferents caps de servei comunicaven al personal dels seus respectius àmbits la possible rebaixa del sou d’un 4,5 %, com a condició per evitar l’acomiadament de personal interí.

Des de l’Entesa per Sabadell considerem intolerable aquesta actitud de cinisme i d’opacitat del govern municipal. De la mateixa manera que considerem inadmissible que es pretengui traspassar la responsabilitat als treballadors municipals mitjançant el xantatge laboral i la divisió entre els treballadors i treballadores.

D’altra banda, lamentem que, abans de fer una proposta d’aquestes característiques, el govern no prengui altres mesures, com ara la reducció dràstica de les retribucions dels càrrecs polítics, l’eliminació de tots els càrrecs de confiança, l’eliminació de privilegis com ara mòbils i despeses dels càrrecs polítics i de confiança sufragats amb diners públics, etc., sinó que carregui la crisi sobre el sector més feble de l’administració.

L’Entesa per Sabadell, a més de reprovar aquest comportament del govern municipal, mantindrà una actitud absolutament hostil davant de qualsevol intent de fer pagar a la plantilla municipal i a la ciutat les conseqüències la mala gestió econòmica dels diferents governs encapçalats per Manuel Bustos.