L’Entesa per Sabadell considera que l’oficina de la Policia Municipal de la zona nord no respon al servei de proximitat policial

120302-GM-2

Un mes i mig després de l’entrada en funcionament de l’oficina de la Policia Municipal a la Biblioteca del Nord a la Plana de Pintor, l’Entesa per Sabadell considera que aquesta dependència no respon a una millor implantació del servei municipal al territori, sinó que ha estat un instrument propagandístic més del govern de Manuel Bustos.

120302-GM-2Tot i que el govern municipal va anunciar aquesta oficina com una subdelegació de la policia municipal, fins el punt de presentar-la com una innovació a nivell de Catalunya, en realitat es tracta d’una dependència que només compta amb un policia i un administratiu en un horari de 9h a 15h i de 16h a 20h, de dilluns a divendres, sense capacitat operativa i sense poder atendre els tràmits que la ciutadania ha de realitzar, ja que les denúncies i la majoria de tràmits s’han de continuar realitzant a les dependències de Can Marcet.

Aquesta oficina és una mostra més de la política erràtica que el PSC du a terme en relació a la policia municipal. Incapaç de plantejar una veritable policia comunitària i de proximitat va col·locant pedaços sota l’aparença de fer proximitat, quan en realitat aplica un model amb poca presència als carrers i actua reactivament amb dispositius especials únicament quan sorgeixen conflictes.

L’Entesa per Sabadell, defensa el model de policia comunitària, com un cos proper i amb presència continuada a la ciutat, coneixedor de les diferents realitats i necessitats del territori i com un instrument més a favor de la cohesió social.

En aquest sentit és favorable a la creació d’una nova prefectura de policia municipal en el nord de la ciutat, amb la seva dotació, estructura i recursos suficients per donar un servei integral a la part nord de la ciutat, i no una oficina de baix contingut que, a més, que únicament desaprofita recursos humans i materials.