L’Entesa per Sabadell totalment contrària a deixar sense cobertura sanitària a les persones estrangeres en situació administrativa irregular

120302-GM-1

L’Entesa per Sabadell es posiciona totalment en contra de l’aplicació del Decret-Llei 16/2012 de 20 d’abril, que modifica la Llei d’estrangeria, aprovat pel Partit Popular, que deixa sense cobertura sanitària bàsica les persones estrangeres en situació administrativa irregular.

120302-GM-1Des de l’Entesa defensem la cobertura sanitària universal com un dret universal per a totes les persones, al marge de la seva situació administrativa, laboral, d’origen, cultural o de qualsevol altre tipus.
L’esmentat decret al·lega qüestions d’ordre econòmic i de racionalització dels recursos per a justificar aquesta nova exclusió de drets fonamentals.

Una mala excusa que contrasta amb les dades d’estudis realitzats per diferents institucions que demostren que la població immigrant fa un menor ús del sistema de salut pública en comparació a la població autòctona. Un argument irrefutable que desmenteix falses creences que afecten negativament una part de la població i genera fractura social.

L’Entesa per Sabadell defensa el dret fonamental a la cobertura sanitària a qualsevol persona , sigui quina sigui la seva condició legal. Es tracta d’un dret fonamental irrenunciable que, encara que comportés “una gran despesa” (cosa que no fa), continuaríem defensant aquest dret. L’Estat ha de garantir la salut pública i de qualitat de tots els ciutadans i ciutadanes al marge d’altres consideracions.

Estem assistint doncs a un “món al revés”. En una situació de màxima vulnerabilitat d’un nombrós sector de la població en un greu context de crisi, generada per la mala gestió dels estaments econòmics i polítics, l’Estat, que hauria de cobrir les necessitats de la població, especialment les dels col·lectius més vulnerables i garantir els serveis bàsics com l’atenció sanitària, l’educació i les prestacions socials, es dedica a criminalitzar i culpabilitzar a col·lectius específics i a rescatar la banca a costa de la salut de les persones.

Tot i que el govern de la Generalitat de Catalunya ja ha manifestat que no donarà compliment aquest decret en relació a la limitació de la cobertura sanitària a determinats col·lectius, fet que valorem positivament, l’Entesa per Sabadell exigeix la derogació definitiva del Decret-Llei 16/2012 i anima a treballar en la defensa dels drets fonamentals i del principi: CAP PERSONA SENSE COBERTURA SANITARIA COSTI EL QUE COSTI.