L’Entesa per Sabadell sol·licita la cessió d’un local municipal a la FAV

120302-GM-4

Demanen al govern que faci propostes concretes, com ara l’antiga Cambra de Comerç o el Centre de la Vídua

L’Entesa per Sabadell manifesta la seva preocupació per la manca de solucions pel que fa a la disponibilitat de locals municipals actualment en desús o poc utilitzats mentre entitats socials i veïnals de la ciutat no disposen d’espais adients per poder dur a terme les seves activitats, sobretot en uns moments d’importants dificultats per a aquelles agrupacions que no disposen d’un patrimoni propi.

120302-GM-4Tanmateix, la dràstica reducció de les subvencions oficials adreçades aquestes entitats està fent perillar la seva supervivència i la prestació d’uns serveis dels quals se’n beneficien diversos col·lectius i la ciutat en general, sovint de forma altruïsta i desinteressada, ja que són prestats de forma pràcticament gratuïta.

L’Entesa per Sabadell considera que la funció social que compleixen entitats veïnals com la FAV justifica plenament la cessió d’un espai municipal adequat per dur a terme les seves activitats, de la mateixa manera que altres associacions de veïns i entitats de diferents perfils.

Fa mesos que la FAV va sol·licitar un local a l’Ajuntament, però, davant de l’evidència de l’estancament de les converses, l’Entesa per Sabadell insta el govern municipal a fer propostes de locals concrets, com seria el cas de l’antiga Cambra de Comerç o bé el Centre de la Vídua, ambdós desocupats i de propietat municipal.

És totalment contradictori la permanència de locals municipals buits o infrautilitzats mentre existeix una necessitat clara per part de sectors concrets, per la qual cosa també caldria establir uns criteris clars per poder accedir a uns espais públics que cal optimitzar i aprofitar.

L’Entesa per Sabadell espera que l’equip de govern sigui sensible a les demandes d’entitats necessitades i procedeixi a la cessió d’algun dels espais disponibles per a les entitats socials que treballen sense afany de lucre per a la millora de les condicions de vida a la nostra ciutat.