L’Entesa per Sabadell alerta del caràcter excloent de la nova tarifació social de les escoles bressol

120302-GM-3

També adverteix del possible tancament d’alguns equipaments

L’Entesa per Sabadell alerta sobre el caràcter excloent del model de tarifació social que el govern del PSC ha presentat per a les escoles bressol municipals, pel fet que no donaran resposta a les famílies amb menys recursos. La proposta del govern fixa les quotes entre 99 i 220 €, als quals cal sumar aproximadament 180 € més si es fa ús del servei de menjador.

120302-GM-3Fins el curs passat, si bé la quota era de 130 € mensuals, la Generalitat convocava beques per a les famílies que no podien fer front a les quotes. Ara la Generalitat ja no convoca aquestes beques i, per tant, per molt que hi hagi un escalat en la quota en funció dels ingressos, el fet que la quota mínima sigui de 99 € mensuals serà un element d’exclusió per a les famílies amb situacions més precàries que no poden fer front a aquesta despesa.

D’altra banda, l’Entesa per Sabadell adverteix que el fort increment de preus, que per a les famílies que paguin la quota completa serà equiparable a les de les escoles bressol de titularitat privada, restarà demanda a les escoles municipals, especialment a les que estan en un entorn socioeconòmic més desfavorable, de manera que es pot preveure que algunes escoles bressol tindran moltes dificultats per completar el nombre de places i és molt possible que no siguin sostenibles econòmicament si l’Ajuntament no aporta més recursos.

L’Entesa per Sabadell continua denunciant la política del govern de la Generalitat i de CiU contrària als serveis públics i el menyspreu per a les economies més desafavorides, i a l’hora considera que cal revisar l’escalat econòmic per tal d’afavorir les famílies amb menys recursos i reclama que augmenti la partida municipal dedicada a les escoles bressol, un servei públic que forma part de les polítiques a favor de la cohesió social i dels drets laborals de les famílies.