Els deutes de l’Ajuntament motiu de la negativa del PSC a bonificar l’IBI

120302-GM-1

La ciutadania pagarà la mala gestió municipal amb un increment desproporcionat de l’IBI

La notícia de què Sabadell és un dels municipis amb més deute cap als proveïdors posa de manifest la pèssima gestió del diner públic que ha fet el govern presidit per Manuel Bustos. Aquesta mala gestió ha col·locat l’Ajuntament de Sabadell com el tercer en el rànquing de municipis amb més deute, amb 25 milions d’€, només superat pels 30 milions de Badalona i els 26 de Vilanova i la Geltrú.

120302-GM-1L’Entesa per Sabadell considera que la situació és molt greu i que l’alcalde hauria de donar explicacions de manera immediata per clarificar com s’ha arribat a aquesta situació.

El govern del PSC vol traspassar la seva mala gestió a la ciutadania i per aquest motiu es van negar a acceptar la proposta de l’Entesa per Sabadell per bonificar l’increment del 4% de l’Impost de Béns Immobles – IBI, que no va prosperar pel vot contrari dels grups municipals del PSC i CiU i l’abstenció del PP i ICV al ple municipal del 6 de març. Com a conseqüència, enguany l’IBI s’incrementa en un 14%.

Ara, conegudes les dades reals de deute, així com el dèficit de l’any 2011, de gairebé 4 milions d’euros, és evident que l’afany recaptador del PSC per intentar minimitzar la seva mala gestió va prevaldre per sobre de la voluntat de què l’increment de l’IBI imposat pel govern espanyol tingués una repercussió menor, tal com han fet altres municipis.