L’Entesa per Sabadell no admet cap altre plantejament que no sigui l’immediat reinici de les obres dels FGC

La ciutat no ha de patir les conseqüències de la mala gestió del govern de la Generalitat

L’Entesa per Sabadell considera que l’aturada de les obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat no respon només a un problema de finançament, sinó que és una conseqüència més de la política contrària als serveis públics que el govern de la Generalitat està aplicant.

Les obres dels Ferrocarrils –que ja arrossegaven molt retard– van estar en el punt de mira des del primer moment en què CIU va accedir al govern de Catalunya, ja que el transport públic mai no ha estat una prioritat i, en canvi, aposten clarament pel transport privat i les infraestructures viàries.

Per a l’Entesa, aturar les obres és una greu irresponsabilitat perquè eternitza els greus inconvenients que comporta per a l’activitat comercial, la mobilitat i el greuge per als veïns i veïnes de les zones afectades, que des de fa mesos estan patint les conseqüències de les obres i l’alteració de la qualitat de vida.

Sis mesos després d’haver aturat les obres del perllongament, amb l’única excepció de la finalització del primer túnel, i negant l’evidència, el conseller Lluís Recoder no té cap mena de credibilitat quan afirma que es tracta d’una “aturada temporal”.

Per aquest motiu l’Entesa per sabadell no admet cap altre plantejament que no sigui el reinici immediat de la totalitat de les obres i el compromís de què es finalitzin en el termini més breu possible. L’aturada de les obres, a banda de generar la més absoluta incertesa sobre el seu futur, comporta una inacceptable dilació de les greus problemàtiques que ocasiona al llarg de la ciutat, però al mateix temps genera una enorme despesa innecessària a causa del lloguer de la tuneladora, el lloguer del material d’infraestructura i el personal de seguretat.

Per altra banda l’Entesa lamenta que l’única preocupació del govern municipal sigui la reposició de les superfícies viaries, amb la qual cosa, enlloc de plantejar-se una actitud activa per aconseguir l’immediat reinici de les obres, accepta que aquestes s’eternitzin sine die .