El PSC no admet la crítica

Isidre Soler Clarena. Coordinador d'Entesa per Sabadell

El passat 5 de gener un acte lúdic convocat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell en el que repartien carbó a les entitats bancàries, va acabar amb tres persones ferides per l’actitud desproporcionada i violenta d’un grup de Mossos d’Esquadra de paisà que protegien l’oficina de La Caixa de la Plaça del doctor Robert.

Davant d’aquests fets l’Entesa per Sabadell va demanar a l’alcalde que aquests incidents fossin tractats a la Comissió de la Convivència per tal que els Mossos d’Esquadra donessin les explicacions oportunes sobre la seva actuació.

El 12 de gener el tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Sr. Juan Carlos Sánchez, va respondre que el cap d’unitat d’Investigació ABP Sabadell dels Mossos d’Esquadra informaria sobre el tema a la Comissió de la Convivència prevista pel 16 de gener.

En aquesta reunió, va ser la representant de l’Entesa per Sabadell, i no el regidor de Drets civils i Ciutadania, Sr. Quim Carné, que presidia la Comissió, qui va plantejar al responsable dels Mossos d’Esquadra els motius de semblant actuació policial contra un acte de caire reivindicatiu i pacífic, tot i tractar-se d’un punt de l’ordre del dia. L’actitud del responsable dels Mossos d’Esquadra va ser en tot moment de predisposició i col·laboració a l’hora de donar les explicacions sobre els fets.

La sorpresa fou que tan el regidor, Sr. Quim Carné, com el comissionat de Drets Civils, Sr. Jordi Serrano, no tan sols no van estar en cap moment interessats en conèixer els motius pels quals es va produir l’actuació violenta del Mossos d’Esquadra contra uns ciutadans i ciutadanes que protestaven de manera pacífica, sinó que van tenir en tot moment una actitud obstruccionista, tendent a evitar que es parlés del tema, sota l’argument que aquesta qüestió no tocava parlar-ne en aquella Comissió, tot i el compromís de l’alcalde de tractar-lo. Actitud que de ben segur quedarà reflectida a l’acta.

Però si aquesta actitud obstruccionista dels membres del govern municipal no fos prou reprovable, el responsable de política municipal del PSC, el Sr. Paco Frenandez, enlloc de corregir l’actuació dels seus coreligionaris, en pro d’una actitud favorable a clarificar uns fets que afecten a uns ciutadans i ciutadanes de Sabadell, opta per carregar contra l’Entesa amb falses acusacions i difamacions, junt amb l’intent d’enfrontar-la amb els responsables dels Mossos, pel sol fet d’haver qüestionat la negativa actitud del regidor i del comissionat.

Una vegada més es visualitza el mal estil de fer política del PSC davant de qualsevol tipus de crítica, per molt fonamentada que sigui, a la seva actuació política més que qüestionable. Haver de recórrer a la desqualificació, a la falsedat i a l’intent d’enfrontament, enlloc de recórrer a l’argumentari polític, posa de manifest els tristos arguments de qui no té arguments.