Els Mossos d’Esquadra donen resposta a la petició de l’Entesa per Sabadell de donar explicacions sobre els incidents del 5 de gener

L’Entesa lamenta l’actitud obstruccionista del govern municipal

Arran dels incidents que van tenir lloc el passat 5 de gener al final de l’acte lúdic de repartir carbó a les entitats bancàries, convocat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la crisi, quan els Mossos d’Esquadra van tenir una actitud desproporcionada, provocadora i violenta, l’Entesa per Sabadell va demanar a l’alcalde que aquest tema es tractés a la Comissió de la Convivència per tal que els Mossos d’Esquadra donessin les explicacions oportunes sobre la seva actuació.

El 12 de gener el tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Sr. Juan Carlos Sánchez, va respondre que el cap d’unitat d’Investigació ABP Sabadell dels Mossos d’Esquadra informaria sobre el tema a la Comissió de la Convivència prevista pel 16 de gener.

Tanmateix, l’actitud del regidor de Drets civils i Ciutadania, Sr. Quim Carné, que presidia la reunió, així com del comissionat de Drets Civils, Sr. Jordi Serrano, va ser d’absolut obstruccionisme, intentant evitar en tot moment que el tema fos tractat.

Aquesta actitud va contrastar amb la bona predisposició del responsable dels Mossos d’Esquadra, que va respondre les preguntes de la representant de l’Entesa per Sabadell, Sra. Nieves Garcia, que havia plantejat per què es va produir una actuació policial contra un acte de caire reivindicatiu i pacífic. També va sol·licitar si l’agent que va ser fotografiada fent gestos impropis, obscens i provocadors seria sancionada.
El responsable policial va afirmar que s’havia obert una investigació interna per determinar possibles responsabilitats per l’actuació policial.

L’Entesa per Sabadell lamenta que el govern municipal, lluny de voler clarificar els fets per conèixer les circumstàncies en què es va produir l’actitud violenta del Mossos d’Esquadra contra uns ciutadans i ciutadanes que protestaven de manera pacífica, pretenguessin evitar que es parlés del tema.