L’Entesa per Sabadell denuncia l’acomiadament de dues treballadores de l’SCAI

Emplaça l’alcalde a donar explicacions sobre els motius per desmantellar l’SCAI abans de fer el pla de viabilitat

L’Entesa per Sabadell lamenta que el govern municipal incompleixi el seu compromís de mantenir els serveis de l’SCAI durant tres mesos mentre es debatia sobre el seu futur i sobre els serveis d’acollida que ha d’oferir la ciutat.

L’Entesa per Sabadell ha tingut coneixement de què la Junta de l’SCAI ha comunicat avui divendres a dues treballadores de l’SCAI el seu acomiadament immediat, fet que demostra que la pròrroga de tres mesos era únicament una estratègia de distracció, però que l’equip de govern manté la seva voluntat de desmantellar l’SCAI.

Volem recordar que el passat 9 de novembre, l’equip de govern va comunicar als grups municipals la decisió unilateral de no renovació del conveni del Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants – SCAI i la convocatòria d’un concurs negociat per cobrir únicament la part d’assessorament jurídic. Les mostres de solidaritat que va rebre llavors l’SCAI, la constitució d’una plataforma de suport i l’oposició d’alguns grups municipals van propiciar finalment que el govern municipal accedís a prorrogar durant tres mesos la subvenció i fer un debat sobre el futur del servei.

Tanmateix, la realitat és que no s’està fent cap mena de debat, sinó que el govern municipal ha deixat la decisió en mans de la junta de l’SCAI, formada per sis entitats, dues de les quals ja havien manifestat que volien abandonar aquest projecte. D’altra banda, el passat dimecres el regidor de Ciutadania i Drets Civils, Sr. Quim Carné, va traslladar als grups municipals que la Junta de l’SCAI estava elaborant un pla de viabilitat que comunicaria a l’equip de govern la propera setmana.

L’Entesa per Sabadell lamenta la manca de sensibilitat de la Junta de l’SCAI, que ha tirat pel dret sense ni tan sols elaborar el pla de viabilitat i emplaça l’alcalde a explicar per què s’acomiaden treballadors i treballadores i es desmantella l’SCAI, un servei que ha funcionat durant 18 anys, sense buscar altres alternatives que puguin garantir el seu futur.

L’Entesa per Sabadell defensa fermament el model de l’SCAI perquè és un punt de referència per a les persones immigrades i ofereix assessorament en matèria d’estrangeria, activitats d’acollida, formatives, lingüístiques, etc., així com sensibilització i informació a escoles i entitats, és a dir, tot un ventall de serveis a un sector de la ciutadania que es troba en situació de vulnerabilitat i, alhora, una tasca en l’àmbit de la sensibilització que, sens cap mena de dubte, contribueix a mantenir un bon nivell de cohesió social.