L’Entesa per Sabadell denuncia l’actuació dels Mossos d’Esquadra contra ciutadans que repartien carbó als bancs

El què era un acte lúdic de denúncia a les entitats bancàries, en el qual participaven una cinquantena de persones convocades pel 15-M de Sabadell i per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, va acabar amb tres persones ferides per l’actitud violenta dels Mossos d’Esquadra que protegien l’oficina de la Caixa de la Plaça del doctor Robert.

Aquest grup de persones van partir del Cap de Ca n’Oriac i es va anar desplaçant per l’eix central de Sabadell repartint carbó a les diferents entitats bancàries pel seu mal comportament i al llarg del trajecte van anar acompanyats per la Policia Municipal sense que es produís cap tipus d’incident. Va ser quan van intentar repartir carbó a l’interior de l’oficina de La Caixa quan tres agents de paisà dels Mosso d’Esquadra van actuar violentament contra el grup per fer-los fora de l’oficina, fins el punt de provocar-los-hi contusions i ferides, de les quals van haver de ser atesos a l’Hospital Taulí.

Des de l’Entesa per Sabadell denunciem aquesta desproporcionada actuació per part dels Mossos d’Esquadra contra un grup de persones que estaven realitzant un acte de denúncia de les entitats bancàries de manera pacífica i festiva.

Una vegada més es posa de manifest una pràctica policial violenta, fora de lloc i poc professional per part dels Mossos d’Esquadra a l’hora de resoldre situacions no conflictives fins el punt que acaben sent-ne.

Per aquest motiu l’Entesa per Sabadell, a banda de denunciar aquests fets, sol·licitarà a l’alcalde la convocatòria urgent de la Comissió de la Convivència i del Consell de Seguretat Local amb la finalitat que els responsables dels Mossos d’Esquadra donin les oportunes explicacions del per què van actuar de forma tan desproporcionada i en demanarà responsabilitats.