Declaració de l’Entesa per Sabadell davant l’anunci de noves mesures econòmiques del Govern de la Generalitat

En la seva primera reunió, el nou Secretariat de l’Entesa per Sabadell va aprovar la següent declaració en contra de les noves retallades i privatitzacions anunciades pel Govern de la Generalitat:

Davant de les noves mesures econòmiques anunciades pel president de la Generalitat de Catalunya encaminades pretesament a reduir el dèficit de l’administració pública, l’Entesa per Sabadell vol manifestar:

 La nostra total reprovació a què novament es pretengui resoldre la mala situació econòmica amb mesures que recauen exclusivament damunt dels treballadors i treballadores. La retallada de sous als funcionaris, l’augment del preu de la benzina, de l’aigua i del transport públic, de les taxes universitàries, així com la introducció del copagament sanitari, són mesures que afecten els sectors socials amb menys recursos econòmics i els col·lectius que ja han sofert anteriors retallades.

 Reprovem també l’anunci de privatitzar empreses públiques com Tabasa i Aigües del Ter-Llobregat i la venda de patrimoni públic per disposar de recursos monetaris immediats, sense preveure els costos socials i laborals ni la futura qualitat dels serveis.

 Denunciem que mentre el Govern vol fer pagar a les classes populars i mitjanes els plats trencats de la mala gestió econòmica i d’haver tolerat pràctiques de risc, no aplica cap mesura als veritables responsables de la crisi, als qui més recursos econòmics tenen, als qui més s’han beneficiat dels anys de bonança econòmica i de l’especulació.

 Volem deixar palès que la responsabilitat de la mala gestió econòmica de l’administració pública, del dèficit públic recau única i exclusivament en els poders econòmics i polítics, amb constants malbarataments, corrupteles i prebendes de tot tipus. Al mateix temps que el fet de no haver aconseguit un finançament més just és atribuïble solament als partits polítics que als llarg de 33 anys han ostentat el poder polític a l’estat i a Catalunya.

Des de l’Entesa per Sabadell manifestem el nostre més absolut rebuig a aquestes i a totes les mesures que pretenen resoldre la mala gestió econòmica incidint sobre qui no té cap responsabilitat i exigim que les mesures s’adrecin als veritables responsables de la situació: els poder polítics i econòmics, amb l’aplicació de polítiques encaminades a un model de fiscalitat més redistributiu i progressiu, evitant el frau fiscal i l’evasió de capitals. Alhora defensem l’austeritat i la racionalització de la despesa pública en aquelles activitats que no afectin als serveis a les persones, a la cultura i la solidaritat.

D’altra banda, denunciem que, més que resoldre una situació de crisi, l’onada liberal i les mesures que s’apliquen van adreçades principalment a reduir els drets individuals i col·lectius, fins el punt de menyscabar la pròpia democràcia, a la precarització de l’ocupació i l’abaratiment del cost de la ma d’obra i al mateix temps convertir dels serveis públics en objectes de negoci.

Finalment, exigim l’aplicació de polítiques encaminades a la justícia social i animem al conjunt de la ciutadania a defensar els drets socials i laborals aconseguits amb llargs anys de lluita.