L’Entesa per Sabadell confia que l’anunci d’obrir un debat a l’entorn de l’acollida faciliti el manteniment de l’SCAI

Defensen el model integral que ofereix l’SCAI

L’Entesa per Sabadell celebra la decisió del govern municipal de prorrogar durant el primer trimestre de 2012 la subvenció a l’SCAI i obrir paral·lelament un debat a l’entorn dels serveis d’acollida que ha d’oferir la ciutat.

El passat 9 de novembre, l’equip de govern va comunicar als grups municipals la decisió unilateral de no renovació del conveni del Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants – SCAI i la convocatòria d’un concurs negociat per cobrir únicament la part d’assessorament jurídic.

Durant aquestes setmanes diverses entitats han manifestat la seva oposició a aquesta decisió i l’SCAI ha rebut nombroses mostres de suport que, sense dubte, han facilitat que pel moment no es convoqui l’esmentat concurs.

L’Entesa per Sabadell confia que la voluntat expressada pel Regidor de Drets Civils i Ciutadania, Sr. Quim Carné, de reflexionar al voltant dels serveis d’acollida, faciliti el manteniment de l’SCAI, que en els darrers 18 anys ha ofert un servei integral i que té un caràcter clarament ciutadà, vinculat als moviments socials.

L’Entesa per Sabadell defensa el model de l’SCAI perquè és un punt de referència per a les persones immigrades i ofereix assessorament en matèria d’estrangeria, activitats d’acollida, formatives, lingüístiques, etc., així com sensibilització i informació a escoles i entitats, és a dir, tot un ventall de serveis a un sector de la ciutadania que es troba en situació de vulnerabilitat i, alhora, una tasca en l’àmbit de la sensibilització que, sens cap mena de dubte, contribueix a mantenir un bon nivell de cohesió social.