El IV Congrés de l’Entesa per Sabadell renova la seva direcció i defineix les línies estratègiques per als propers anys

Ahir dissabte es va celebrar al Casal Pere Quart el IV Congrés de l’Entesa per Sabadell, que ha aprovat les ponències política i organitzativa i ha triat la nova direcció política. La jornada es va iniciar amb el debat de les dues ponències, la política, coordinada per Margarida Massot, i l’organitzativa, coordinada per Joaquim Sanesteban.

111126SecretariatLa ponència política defineix les línies estratègiques de futur i posa l’accent en el municipalisme alternatiu, de la mà de les Candidatures Alternatives del Vallès, com una manera de fer política des de la proximitat i el treball en xarxa, des de la defensa de la política com a espai de transformació social. D’altra banda, l’objectiu d’ampliar l’espai polític de l’Entesa per Sabadell passa pel reforç de les polítiques de defensa dels serveis públics i la justícia social, així com la sensibilitat per sectors com l’ecologisme, el feminisme, el cooperativisme, el consum responsable, la construcció d’una alternativa energètica, etc.

La ponència organitzativa va revalidar el model assembleari, amb un òrgan executiu -el Secretariat- que actua com a direcció política, trobades periòdiques amb adherits i simpatitzants, el grup municipal, i la creació de grups de treball temàtics.

A continuació es va procedir a triar el nou Secretariat, que renova la meitat dels seus membres i estarà format per Margarida Massot, Joaquim Sanesteban, Pepito López, Rafa López, Tona Sallent, Marifé Calderón, Isidre Carner, Toni Múrcia, Lluís Perarnau i Maties Serracant i Isidre Soler, que serà el nou coordinador.

El Congrés també va aprovar una resolució en defensa dels serveis públics, a favor de l’austeritat i en contra del procés de privatitzacions.