L’Entesa per Sabadell reclama al PSC que deixi d’utilitzar la plantilla municipal per als seus interessos partidistes

111122 Plantilla PSC

L’Ajuntament, no és l’agència de col·locació del PSC

L’Entesa per Sabadell ha denunciat reiteradament que el PSC utilitzi la plantilla municipal per als seus interessos partidistes. Mentre l’atur va pujant a la ciutat i ja frega la xifra de 20.000 persones sense feina, el PSC actua com a agència de col·locació dels seus militants i afins.

111122 Plantilla PSCL’antecedent més conegut és la sentència del 22/04/2009 del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 16 de Barcelona contra l’actuació irregular del govern municipal en la contractació de personal, que afectava 16 contractacions laborals d’urgència del 2007. Es tractava en tots els casos de càrrecs de confiança (personal eventual) que havien passat a personal laboral sense cap mena de convocatòria pública ni procés de selecció. Com a mínim 7 d’aquests 17 tenien una evident vinculació al PSC.

Posteriorment, a les oposicions de l’Escala Auxiliar Administrativa que feia molts anys que no es convocaven, de les 10 persones que encapçalaven la llista d’aprovats i, per tant, els que podien triar el millor destí, casualment 3 estaven directament vinculats al PSC: una regidora del PSC a Badia del Vallès, una persona que ostentava càrrecs a la JSC i al PSC, així com la parella d’un regidor del PSC.

Ara, però, s’ha repetit aquesta mala pràctica a la recent convocatòria de concurs oposició per proveir 8 places de tècnic/a mitjà de gestió, 5 dels quals són excàrrecs de confiança del govern municipal o persones afins al PSC, entre els quals el marit d’una alcaldessa de la comarca, dos caps de programa dels quals es va prescindir fent gal·la del pla d’austeritat, i dos militants del PSC que ja van estar implicats en la sentència de 2009.

L’Entesa reclama al govern municipal que deixi d’utilitzar l’Ajuntament com a agència de col·locació de persones afins i recorda la necessitat de què l’accés a la funció pública estigui regit pels principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat que han de ser la garantia de la imparcialitat, objectivitat, neutralitat, confidencialitat i dedicació al servei públic del cos de funcionaris, requisits fonamentals per garantir la independència respecte dels poders polítics.