L’Entesa per Sabadell denuncia que el govern municipal obliga a tancar l’estació sensora de la ctra. de Prats per amagar la realitat de la contaminació

El govern municipal ha decidit, pel seu compte i risc, rescindir el conveni establert amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de col·laboració en el manteniment de la estació sensora dels nivells de contaminació atmosfèrica que la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya té instal·lada a la confluència de la carretera de Prats amb la Gran Via.

Amb aquest conveni, signat el gener de 1992, l’Ajuntament es comprometia, per un termini indefinit, a donar d’alta la connexió i el manteniment posterior de la línia telefònica per a la transmissió de dades i la contractació de l’assegurança de l’estació. El trencament unilateral d’aquest conveni implica que l’estació deixarà de transmetre dades a la xarxa de la Generalitat.

El motiu real pel qual el Govern municipal ha pres aquesta dràstica i insòlita decisió és la seva incomoditat per les lectures que l’estació registra dels índex de contaminació per damunt les límits establerts per la Unió Europea. Unes lectures que molesten, no pas perquè no siguin reals, sinó perquè generen titulars incòmodes.

L’Entesa per Sabadell ha rebut aquesta decisió amb estupor, ja que el problema no és la lectura sinó que siguin reals els índex de contaminació, generada per l’elevat trànsit de vehicles que passen diàriament per aquell punt de la ciutat i per tant els efectes negatius d’aquesta contaminació també són reals per les persones que hi resideixen.

Desconnectar una estació sensora de manera unilateral no té cap altre qualificatiu que frau municipal i suposa una gran irresponsabilitat al trencar la necessària col·laboració amb la Generalitat en matèria de medi ambient i de salut pública.

L’Entesa denuncia aquesta decisió del govern municipal totalment fora de lloc i lamenta que vulgui resoldre el problema matant el missatger de la mala notícia, enlloc d’abordar les causes que generen els elevats índex de contaminació. En conseqüència reclamem que es mantinguin les connexions de l’estació sensora i es dediqui a trobar solucions per rebaixar de manera efectiva els índex de contaminació reals.