L’Entesa per Sabadell demana l’adopció de mesures urgents per prevenir l’esfondrament de l’antiga fàbrica Tèxtil Riba

TextilRiba1

A través d'un escrit adreçat a l'alcalde

L’Entesa per Sabadell vol fer pública la seva preocupació per l’estat de degradació en què es troba l’edifici de l’antiga fàbrica Textil Riba, situada al lateral de la Gran Via (carrer Marquès de Comillas cantonada amb Blasco de Garay) un lloc molt transitat per vianants i vehicles de tot tipus.

TextilRiba1Esfondrada la coberta des de fa temps l’estructura de les naus presenta un mal estat de conservació que pot suposar un perill d’esfondrament i un risc per a la via pública. Per aquest motiu des de l’Entesa per Sabadell reclamem al govern municipal que insti a la propietat perquè prengui les mesures necessàries per evitar un possible esfondrament de l’edifici.

També cal considerar la possibilitat de conservar algun element de l’antiga fàbrica (naus i oficines) de valor històric o arquitectònic, tot i que no estigui protegit pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni (PEPPS) actualment en vigor a la nostra ciutat.

TextilRiba2Després de l’ensurt del Vapor Cusidó, s’ha posat de manifest que l’Ajuntament ha d’actuar amb més celeritat a l’hora de garantir la seguretat dels edificis -públics i privats-, obligant els propietaris a exercir la seva responsabilitat tenint en el cas d’immobles en desús.