L’Entesa per Sabadell dóna suport a les mobilitzacions convocades per defensar la sanitat pública

L’Entesa per Sabadell dóna suport a les mobilitzacions convocades per defensar la sanitat pública davant de la política de restriccions de servei en els Centres d’Atenció Primària imposada per la Generalitat de Catalunya.

L’Entesa ja va alertar, abans que es fes públic, que tres equipaments -el CAP Lepant, el CAP Sud-Campoamor i el Consultori de Poblenou- tancarien portes entre el 16 de juliol i el 6 de setembre i que el CAP La Serra reduiria el seu horari d’atenció, així com del tancament permanent de gairebé tots els CAP de la ciutat en horari nocturn i cap de setmana. Aquestes mesures, que tindran conseqüències directes sobre la qualitat de l’assistència sanitària, agreujaran encara més la històrica situació de col·lapse de l’Hospital Taulí.

Les mesures aplicades pel govern de CiU, que afecten 15 centres d’assistència primària del Vallès Occidental, estan provocant una onada de mobilitzacions i d’accions reivindicatives a tota la comarca, com ara la tancada protagonitzada des de fa una setmana pels veïns i veïnes de Badia del Vallès.

L’Entesa per Sabadell considera que aquestes mesures no tenen en compte les necessitats dels usuaris i suposen un greu retrocés en l’atenció sanitària pública i un nou pas en el desmantellament de l’Estat de Benestar, impulsat pels diferents governs que apliquen mesures neoliberals. Per això, animen la ciutadania a participar en les mobilitzacions convocades per la Plataforma en defensa de la Sanitat pública.