L’Entesa per Sabadell alerta que la Clínica l’Aliança ha fet un nou pas en el procés de privatització del sistema sanitari

Fa pocs dies es va donar a conèixer que l’activitat de la Clínica La Salut, l’antiga Aliança, ha passat a mans de la multinacional Capio. Aquest centre atén usuaris de la mútua privada, però majoritàriament dedica la seva activitat a malalts derivats pel Servei Català de la Salut.

L’Entesa per Sabadell qüestiona la legitimitat de la venda de la gestió perquè afecta pacients del sistema públic, fruit l’adjudicació per concurs fet fa aproximadament fa un any. Això significa que, malgrat els propietaris de l’edifici continuen sent la Mútua Quinta de Salut l’Aliança, l’explotació del servei el farà la multinacional Capio, que també és propietària de l’Hospital General de Catalunya.

L’Entesa denuncia que aquesta subcontractació encoberta de la gestió, la qual representa una passa més cap a la privatització dels serveis públics, una privatització planificada per CiU i el PSC i impulsada per l’actual govern de la Generalitat.

Amb aquesta privatització una part dels ingressos que obtingui Capio per l’atenció sanitària es destinarà als accionistes dels fons d’inversió d’aquesta multinacional, ja que es tracta d’una empresa privada que té com a principal objectiu l’obtenció de beneficis. Paral·lelament, es corre el risc que l’Hospital de Sabadell, el Taulí, vegi restringit el nivell de contractació i, per tant, es redueixi l’activitat pública sanitària a la ciutat.

L’Entesa per Sabadell lamenta la progressiva privatització dels serveis públics i reclama que la gestió de l’activitat de l’antiga Clínica l’Aliança sigui encarregada a la Corporació Parc Taulí i derivi cap el sector públic.