L’Entesa per Sabadell proposa diferents actuacions sobre el patrimoni històric i cultural

110519 RP Patrimoni

Consideren urgent la rehabilitació del Molí d’en Torrella

L’Entesa per Sabadell vol posar fi a 12 anys de desídia i de mala gestió del patrimoni històric i cultural de la ciutat, tant pel que fa a la preservació d’aquells elements que conformen la identitat i la riquesa cultural de Sabadell, com pel que fa als usos que no sempre són de caràcter públic, com ha passat per exemple amb la Casa Duran.

110519 RP PatrimoniEl Programa de govern 2011-2015 de l’Entesa per Sabadell recull les següents propostes:

 Rehabilitar el Molí d’en Torrella i destinar-lo a acollir l’òrgan de gestió i conservació del Parc Fluvial del Ripoll.

 Desenvolupar el projecte del Museu de la Indústria Tèxtil Llanera, situant la seva seu principal en el Vapor Pissit. Garantir la protecció de la totalitat del Vapor Pissit.

 Obrir la Casa Duran a les entitats i a la ciutadania facilitant activitats d’acord amb les característiques patrimonials de l’edifici.

 Crear l’Oficina del Patrimoni, un òrgan de gestió integral del patrimoni de la ciutat, que contempli la participació ciutadana. Elaborar un Pla d’Actuació.

 Rehabilitar les Masies de Can Llong, Can Rull i Ca n’Oriac i el seu entorn com a equipaments socioculturals.

 Recuperar la Casa de la Maternitat per instal·lar-hi un Casal de la Llengua, que aculli les entitats de promoció del català.

 Instar els propietaris del Castell de Can Feu a rehabilitar-lo i frenar la seva degradació.

 Reforçar el paper dels Museus i de l’Arxiu Històric, com a òrgans de promoció i gestió del patrimoni cultural de la ciutat.

 Programa de patrimoni als barris, per promocionar el coneixement dels elements identitaris de cada barri (fonts, refugis antiaeris, masies, etc.). Recuperació de la memòria històrica.