L’Entesa per Sabadell aposta per reindustrialitzar Sabadell i pel comerç de proximitat. Vol que l’Ajuntament jugui un paper impulsor de projectes per generar ocupació

La crisi econòmica està tenint efectes molt directes a Sabadell, on hi ha gairebé 20.000 persones en situació d’atur. Cal una política que busqui noves oportunitats per a la ciutat, que reforci el teixit productiu propi, que fomenti el comerç de ciutat i que promogui els conceptes de cooperativisme, comerç just, economia solidària i banca ètica.

Aquest esforç és fonamental si no volem que Sabadell esdevingui una ciutat dormitori o un aparador buit de continguts. Cal aplicar polítiques actives:

 Regidoria de Dinamització, que integri comerç, promoció econòmica i elements culturals i formatiu. L’Ajuntament ha de jugar un paper d’impulsor de projectes que puguin generar ocupació.

 Un Vapor Llonch renovat, amb un rol proactiu i gestionat amb participació de les institucions econòmiques i socials, com a eina per fomentar la relació formació-empresa, amb cursos adequats a les necessitats del mercat de treball, reforç de la formació professional i pla de formació per a persones en atur.

 Elaboració i desplegament d’un Pla estratègic de ciutat, real i útil, que estableixi les bases per al desenvolupament econòmic, social i ambiental de la ciutat en els propers 20 anys.

 Suport i seguiment a l’emprenedoria: vivers d’empreses, serveis especialitzats, pla de formació, etc.

 Rol actiu en la dinamització del comerç: buscar noves activitats comercials per als locals buits, potenciar la marca Sabadell Comerç, generar dinamisme cultural en les àrees comercials.

 “Reindustrialitzar” la ciutat, no ens podem permetre perdre més sòl industrial a la trama urbana. Cal potenciar les noves tecnologies i la innovació i recuperar el projecte de Gran Via Digital.

 Consolidar la relació amb la Universitat Autònoma de Barcelona i potenciar el campus de Sabadell. Creació de l’Escola d’Infermeria.

Potenciar sectors estratègics:

 Energies renovables i estalvi energètic

 Consolidació de les empreses tèxtils especialitzades

 Empreses de serveis vinculades a l’àmbit de serveis a les persones i la dependència.

 Empreses proveïdores de serveis a les empreses, robòtica i telecomunicacions.

 Innovació i especialització cultural, a partir del potencial de la ciutat.

Potenciar el cooperativisme, una alternativa que pot afavorir més llocs de treball estables, i promoure l’economia local i de proximitat.