L’Entesa per Sabadell lamenta la prohibició de Bildu i considera que la decisió del Suprem vulnera drets polítics

L’Entesa per Sabadell lamenta profundament que el Tribunal Suprem, a instàncies del Govern del PSOE, hagi decidit prohibir les llistes de Bildu a les eleccions municipals del 22 de Maig.

Les llistes de Bildu estaven integrades per membres d’EA (partit amenaçat per ETA fins fa poc), Alternatiba (escissió d’Ezker Batua) i independents abertzales. Cap d’ells no està condemnat o imputat per cap delicte o falta.

L’Entesa considera -com molts juristes, polítics i periodistes- que molts aspectes de la Llei de partits vulneren drets fonamentals reconeguts a la Constitució com la llibertat ideològica, la tutela judicial efectiva, la presumpció d’innocència entre d’altres. De fet, els mateixos Magistrats del Tribunal Suprem ja van advertir que els terminis de la llei de partits provocaven indefensió jurídica. També cal recordar que entre els Magistrats de la Sala 61 hi ha un militar, cosa inaudita en els sistemes polítics del nostre entorn.

La decisió del Tribunal Suprem, a instàncies de l’Advocacia de l’estat, margina una important part de la ciutadania en l’exercici dels seus drets polítics. D’altra banda, lamentem l’actitud poc democràtica del PSOE i el PP, així com de tots els responsables de l’aprovació de la Llei de partits, que són corresponsables d’aquesta decisió, a més la criminalització de les persones i col·lectius crítics amb aquesta decisió judicial.

L’Entesa per Sabadell se solidaritza amb Bildu i amb els ciutadans i ciutadanes bascos que, si el Tribunal Constitucional no ho corregeix, viuran una situació d’anormalitat jurídica i política el 22 de maig.