L’Entesa per Sabadell reclama el projecte del Museu Tèxtil i la protecció íntegra del Vapor Pissit

L’Entesa per Sabadell s’ha adreçat reiteradament a l’alcalde per sol·licitar informació sobre l’estat d’elaboració del projecte museològic del futur Museu de la Indústria Tèxtil Llanera, que va ser encarregat pel Gremi de Fabricants a la Fundació Bosch i Cardellach amb el compromís de tenir-lo enllestit a finals de l’any 2010.

L’Entesa lamenta que aquest projecte acumuli un retard que ja és de tres mesos, fet que impossibilita avançar en el disseny del nou museu, més encara quan l’any 1998 el ple municipal ja va ratificar un projecte museològic que encara és vàlid i que, en tot cas, es tracta d’actualitzar i adequar a la realitat del segle XXI. D’altra banda, aquest és un museu municipal, que forma part del Pla de Museus aprovat l’any 1994 i com a tal l’Ajuntament té plena potestat per definir els seus continguts i per avançar en la seva concreció.

D’altra banda, l’Entesa per Sabadell reclama la protecció del conjunt del Vapor Pissit i la seva incorporació al Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell – PEPPS, que considerem que s’ha de dedicar íntegrament al Museu Tèxtil, perquè és el millor emplaçament possible, perquè és una mostra singular de l’arquitectura industrial i de la tipologia del Vapor, perquè és de propietat municipal i, a més, conserva part dels sistema d’embarrats i l’Assortiment Serracant.

L’Entesa per Sabadell considera que el govern del PSC fa gala d’un gran desinterès pel projecte del Museu Tèxtil, al qual no ha dedicat cap esforç en dotze anys, menyspreua el treball i la il·lusió de les persones i col·lectius que el reivindiquen, i no té cap voluntat de preservar aquest conjunt industrial de reconegut valor patrimonial.