L’Entesa per Sabadell celebra l’aprovació de la moció a favor de pal·liar el dèficit de llits hospitalaris a la zona de Sabadell

El ple de dimarts va aprovar la moció de l’Entesa per Sabadell a favor de pal·liar el dèficit de llits hospitalaris a la zona sanitària de Sabadell degut a la congestió que pateix l’Hospital de Sabadell del Parc Taulí. Cal tenir present que aquesta zona és la que té les llistes d’espera més crítiques de tot Catalunya. Mentre el promig del temps d’espera del total d’intervencions quirúrgiques a Catalunya és del 3,9 mesos a la zona sanitària del Vallès és de 8,5 mesos.

La moció va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals amb l’excepció de Convergència i Unió, que es va abstenir, condicionat per ser els actuals responsables de resoldre la problemàtica de la sanitat, tot obviant però la realitat local i les greus conseqüències pels usuaris i usuàries de la sanitat pública.

L’aprovació d’aquesta moció pren especial rellevància després de les declaracions del conseller de sanitat, Sr. Boi Ruiz, anunciant sense cap mena de rubor que es produirà una major demora en el temps de les llistes d’espera.

Des d’Entesa per Sabadell considerem inadmissibles aquestes declaracions. La situació de crisi econòmica no es pot resoldre a base de retallades socials que afecten pilars fonamentals de l’estat del benestar com són la sanitat i l’educació.

La moció aprovada reclama la construcció de l’Hospital Ernest Lluch sense més dilacions. Aquest Hospital que havia d’entrar en funcionament l’any 2010 però del qual encara no s’han licitat les obres, és l’equipament que, amb 200 nous llits hospitalaris, ha de descongestionar la saturació que pateix l’Hospital de Sabadell del Parc Taulí i la zona sanitària de Sabadell.

La moció també proposa augmentar de manera transitòria el nombre de derivacions per intervencions a la Clínica del Vallès ja que aquesta clínica disposa de 50 llits i varis quiròfans totalment equipats però que encara no han entrat en servei des de la seva inauguració el novembre de 2009 i, si es considera necessari, a altres centres com ara l’Hospital General de Catalunya i l’Hospital de Terrassa, mentre no es construeixi l’Hospital Ernest Lluch, que serà la veritable solució al dèficit sanitari.