L’Entesa per Sabadell presenta una moció a favor de la recepció de TV3 al País Valencià

L’Entesa per Sabadell defensarà a la Junta de Portaveus del proper divendres una moció a favor del dret de recepció de TV3 al País Valencià.

L’Entesa considera un greu atemptat a la pluralitat informativa i la llibertat d’expressió el setge permanent del govern de la Generalitat Valenciana a Acció Cultural del País Valencià, l’entitat propietària dels repetidors que permetien emetre la senyal de Televisió de Catalunya al País Valencià.

L’estratègia de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu obstaculitzar la normalització del català, consisteix en imposar multes fonamentades en la Llei de l’Audiovisual que, òbviament, Acció Cultural no pot assumir. Per això, el 17 de febrer, després de 26 anys d’emissions, es van tancar els repetidors.

L’Entesa proposarà a la Junta de Portaveus, que ja es va pronunciar a favor de la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià el 23 de novembre de 2007, els següents acords:

1. Manifestar la solidaritat amb la ciutadania del País Valencià per la pèrdua d’un referent cultural i periodístic.

2. Instar a la Generalitat Valenciana a rectificar la seva actitud i promoure la llibertat d’informació, tot permetent les emissions de Televisió de Catalunya.

3. Instar a la Generalitat de Catalunya perquè arribi a un acord amb la Generalitat Valenciana que permeti l’emissió de la Televisió de Catalunya al País Valencià amb tota normalitat de la mateixa manera que Catalunya no impedeix la recepció del Canal 9 de la Televisió Valenciana.

4. Traslladar aquest acord al Ministeri d’Indústria, al Govern de la Generalitat de Catalunya i a Acció Cultural del País Valencià.